За промяна в работното време на Синята зона във Варна

...
За промяна в работното време на Синята зона във Варна
Коментари Харесай

Нови правила за „синята зона“ искат общински съветници

За смяна в работното време на Синята зона във Варна упорстват съветниците от група „ Алтернативата “ в Общинския съвет. Предложението им е зоната за платено паркиране да действа от 9:00 до 18:00 часа, а отвън дейния туристически сезон паркирането в почивните дни да е гратис.

„ Безспорно паркирането в синята зона на Варна способства за усъвършенстване на придвижването в централните градски региони, се споделя в предлагането. Но във връзка със сигнали и недоволства от жители настояваме първо да се преразгледа работното време на синята зона. За жал град Варна към момента не е целогодишна туристическа дестинация, когато платено паркиране от 9:00 до 20:00 часа, включително събота и неделя, би било удачна мярка. Настояваме и за по-голяма досегаемост на задграничните посетители на града за възнаграждение на синя зона “, разяснява зам.-председателят на Общинския съвет Ивайло Костадинов, който е консултант от „ ИТН “. Той публично внесе предлагането на „ Алтернативата “.

Сред главните оферти е и смяна в правилото на работа на зоната: след приключването на първите 3 часа всеки идващ час престой да се таксува на цена от 3 лева за час. Така варненци, които имат незабавна потребност да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го създадат вместо да би трябвало да местят автомобила си на всеки 3 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР