За продължаване на общите действия при инфраструктурни проекти, както и

...
За продължаване на общите действия при инфраструктурни проекти, както и
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО подкрепя Община Шумен в развитието на индустриалната зона в града

За продължение на общите дейности при инфраструктурни планове, както и за улеснен достъп при присъединението на обекти към електроразпределителната мрежа се споразумяха шефовете на ЕНЕРГО-ПРО Варна Ангел Ангелов, Анжела Тонева и Георги Коршия, и кметът на Шумен Любомир Христов. По време на работна среща беше коментиран въпросът за периодите за присъединение в подтекста на развиването на индустриалната зона в града и засиления капиталов интерес. Управителите на електроенергийната компания обясниха, че процедурата е нормативно регламентирана. Част от периодите на другите стадии от нея се дефинират от други институции, само че шефовете на ЕНЕРГО-ПРО поеха ангажимент за ускоряването ѝ в границите на пълномощията на мрежовото сдружение и със съдействието на локалната власт. Участниците в срещата се съгласиха, че водещ приоритет е икономическото развиване на града и би трябвало да се работи с общи старания за неговото осъществяване.

Управителите на ЕНЕРГО-ПРО Варна срещнаха господин Христов с направените вложения в електроразпределителната инфраструктура през 2019 г, които за област Шумен възлизат на над 4,3 милиона лв.. Приоритетните области в капиталовата стратегия на компанията през тази година са възстановяване на работата на електроразпределителната мрежа, повишение качеството на електрозахранването, понижаване на софтуерните разноски и реализирането на енергийно ефикасни планове.

Мениджърите на ЕНЕРГО-ПРО показаха измененията в работата с бизнес клиентите през 2020 година и идното изменение в метода на пресмятане на цената за достъп до електроразпределителната мрежа. Очаква се новият способ за ценообразуване да бъде одобрен от КЕВР и да влезе в действие от началото на новия ценови интервал - 1 юли 2020 година. След смяната в метода на калкулиране цената за достъп ще зависи от декларираната мощ, а не от употребяваната електрическа енергия, което ще докара до заслужено систематизиране на разноските за достъп до мрежата сред бизнес потребителите и ще даде опция за по-добро обмисляне на развиването на мрежата съгласно действителните потребности на бизнеса. Компанията се ангажира и с спомагателна разяснителна акция за новите правила на ценообразуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР