За проблемите, приоритетите и нерешените задачи разговаряме с кмета на

...
За проблемите, приоритетите и нерешените задачи разговаряме с кмета на
Коментари Харесай

Кметът на Добрич: Имаме амбициозна програма и много задачи за решаване

За проблемите, целите и нерешените задания беседваме с кмета на Добрич Йордан Йорданов, който нощес означи 3 години от встъпвнето си в служба.
Г-н Йорданов, каква е оценката Ви по шестобалната система за свършеното от Вас и екипа Ви?
Не желая, а и не трябва ние сами да си даваме оценка. Нашата задача е да си изпълняваме поетите задължения, оценките ги дават жителите.
По кои от проблемите на Добрич ще работите предпочитано?
Приоритет е да довършим дейностите по водния план. Веднага след което стартира рехабилитация на уличната мрежа в Добрич. Вече има определени реализатори за асфалтиране и изработка на тротоари за ул. „ Никола Петков “ и бул. „ Добруджа “, в частта от „ Шел “ до кв. Рилци. В момента се организира процедура за избор на реализатори за повсеместен ремонт на още шест улици. Това са „ Кирил и Методий “, „ Максим Горки “, „ Стоян Михайловски “, „ Георги Кирков “, „ Детелина “ и „ Теменуга “. Дейностите плануват и възобновяване на тротоарите, ремонт на осветлението, на междублоковите пространства и създаване на детски площадки. До края на ноември в Междинно звено за оценка следва да се внесе план за Интегриран градски превоз, който планува замяна на светофарните уредби и реорганизация на още две значими за града ни улици - бул. „ Добричка епопея “ и ул. „ Панайот Хитов “.
Важен приоритет през 2019 година ни е и просветителната инфраструктура.
Кои от плануваните задания ще са изключително сложни за решение и за какво?
Не разделяме дилемите си на сложни и лесни, а на предпочитани. Важно е да подобрим водоснабдяването и инфраструктурата, тъй като това са дългогодишни проблеми на Добрич. Предизвикателство за нас е да създадем уютна и съвременна среда. Затова с огромен възторг започваме работа по обществени разисквания, а по-късно и планиране на нова визия за региона на пазара. Амбициозната ни задача е по-късно да продължим и с централната пешеходна зона.
Какъв е размерът на привлечените вложения досега?
Над 108 млн. лева са средствата по планове, по които работим сега. През годините имаме открити нови фабрики в Добрич, като общо вложенията са за повече от 25 млн. лева За нас е значимо, че това са нови работни места и опция за реализация на добричлии. Другият значим миг, е че общината работи интензивно за основаване на условия бизнесът да продължи да се развива в Добрич.
Ще се кандидатирате ли за нов мандат?
Година преди изборите е рано да се вършат политически поръчки. Имаме амбициозна стратегия и доста задания за решение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР