За проблем с личните асистенти в общинските програми в страната

...
За проблем с личните асистенти в общинските програми в страната
Коментари Харесай

Неволи с личните асистенти: Хора с увреждания сигнализират за кражби и други проблеми

За проблем с персоналните асистенти в общинските стратегии в страната алармират хора с увреждания Едновременно с неуредиците промяната на проблематични асистенти се оказва на процедура невъзможна, заяви btV.

От години две сестри, чиито лица малкия екран резервира скрити, живеят сами в Шумен. Нарече ги Мария и Гергана, тъй като желаят да запазят анонимност.

Мария е на 86 години и е с тежка форма на деменция и остеопороза. Личният помощник по общинска стратегия се оказва неточен. Хванат е да отваря портмонето на една от възрастните дами. Освободен е, а грижите за Мария поема 76-годишната ѝ сестра Гергана.

Въпреки че подава сигнал за нередностите по телефона, виновните институции не вършат инспекция.

Според заместник-кмета по обществена активност в общината доктор Светлана Маркова на инспекция подлежат само писмени сигнали, само че двете сестри не могат да отидат на място да подадат тъжба.

" При подаден вербален сигнал вършим инспекцията по документи, на място се върви, зависи каква е обстановката ", изясни тя.

Д-р Маркова твърди, че проблем с персоналните асистенти в Шумен няма, и позволява, че сходен сигнал може да бъде подправен. Бивши обществени служащи обаче настояват, че нередностите са доста и датират от години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР