За проблем при грижата за деца с увреждания в условията

...
За проблем при грижата за деца с увреждания в условията
Коментари Харесай

Деца с увреждания не могат да посещават център за рехабилитация заради мерките срещу COVID-19

За проблем при грижата за деца с увреждания в изискванията на пандемия алармира родител. Дневният център, който синът му посещава, е затворен от оповестяването на изключителните ограничения.

Усмивката съвсем в никакъв случай не слиза от лицето на двегодишния Сава. Роден е с голям брой увреждания, само че от 13 март не е провеждал постоянна рехабилитация.

Снимка: btvnovinite.bg

Здравните управляващи напомнят, че затварянето на центъра е противоепидемична мярка.

Дневният център е към дом за деца с увреждания, в който живеят 36 деца. Персоналът, обаче, е общ.

" По тази причина през целия интервал на изключително състояние и изключителна конюнктура в заповедите на министър Ананиев е включена възбраната за визити на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ и в профилирани институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни ", показват от Здравното министерство.

От ведомството допълват, че са предложили онлайн съвещания на фамилиите. Но това на Сава твърди, че не е предизвестено за алтернативата.

В деня на снимане на репортажа от общественото министерство предложиха на фамилията два различни центъра, които могат да посещават.

Така от на следващия ден Сава още веднъж ще се учи - по какъв начин да върви и по какъв начин да приказва.

Ние сме единствено едно семейство, на което ще се помогне, само че в нашия център имаше най-малко 10 деца с проблеми, споделя бащата на Сава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР