За пробива край този стратегически град, контролиран от Русия съобщиха

...
За пробива край този стратегически град, контролиран от Русия съобщиха
Коментари Харесай

Украинската армия проби руските позиции край Херсон, хаос в мобилизацията в Русия

За пробива край този стратегически град, следен от Русия оповестиха от съветската войска и съветски чиновници в района, съгласно които украинските сили срещат мощен защитителен обстрел.

 

В понеделник назначеният от Русия шеф на окупационната администрация в Херсон заяви, че украинската войска е напреднала близо 30 километра в региона.

 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че украинската войска продължава да напредва и е освободила доста региони, само че не даде повече детайлности.

 

„ Продължава настъплението на нашата войска и всички наши бранители. В няколко региона има нови освободени селища. На доста сектори от фронта не престават яростни боеве. Но вероятността за тези военни дейности е явна: от ден на ден и повече окупатори се пробват да избягат, вражеската войска търпи от ден на ден загуби и пораства разбирането, че Русия е направила неточност, като е почнала войната против Украйна “, сподели Зеленски.

 

На този декор – безпорядък в мобилизацията в Русия. Това разкри един от губернаторите. Според шефа на Хабаровския край половината от събраните мъже са били върнати вкъщи. Те не отговаряли на критериите на мобилизацията за войната в Украйна. Губернаторът сподели, че е уволнил ръководителя на военната комисия.

 

Заради неуспехите на бойното поле в Украйна преди две седмици Владимир Путин разгласи готовност. Това провокира бурна реакция. Стотици хиляди руснаци не престават да бягат от страната. На места имаше конфликти сред управляващите и недоволни жители. Появиха се и доста сигнали за неприятно положение на оборудването на мобилизираните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР