За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна не

...
За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна не
Коментари Харесай

Тайните трикове, които правят всички ястия с кайма вълшебно вкусни

За приготвянето на вкусния ястия с кайма е нужна освен добра рецепта, само че и щипка магия. Днес ще ви споделим няколко трика, с които ще превърнете елементарната мусака в кулинарен шедьовър. За задачата ще ви бъде нужна добре овкусена кайма и малко повече независимост в кухнята.
Вкусни кюфтета
С домашно приготвена кайма стават най-вкусните кюфтета. Тайната е в подправките. Може да употребявате сол, черен пипер или магданоз. По предпочитание може да добавите още свеж лук и настърган кашкавал.
Избягвайте готовата кайма
За да сте изцяло сигурни, че каймата е качествена - купувайте настрана месо, което да ви го смелят пред вас. Препоръчваме да избягвате огромните вериги магазини и да пазарувате от дребните месарници, които набират все по-голяма известност. Така ще може да си я овкусите по личен усет.
Добави сода
Щипка-две сода към каймата ще придаде бухналост на дребните кюфтенца. Добавете содата към към този момент приготвената кайма и оформете кюфтенцата.
 Мексиканско ядене с домати и яйца Мексиканско ядене с домати и яйца
Време е да обърнем внимание към по-екзотичните кухни. Мексиканската храна е идеална за тази цел и споделяме с вас една рецепта. Продук...
Суха кайма
За да не бъде суха каймата и да не се разпада, е значимо да спазвате верните пропорции. Най-добрата примес е свинско и телешко. В случай, че сте купили подготвена кайма и ви се коства суха - прибавете малко сланина.
Тайната на обичайния български усет
За да постигнете обичайния български усет при приготвянето на мусака, пълнени чушки или сарми, е нужно да си поиграете малко с подправките. Добавете малко червен пипер, кимион и чубрица. За по-силен мирис може да добавите и индийско орехче, само че внимавайте с него, тъй като е с доста изострен аромат.
Подправки за италианска кухня
 Пикантни картофи, пълнени с кайма Пикантни картофи, пълнени с кайма
Едва ли има човек, който не обича картофи. Обичаме ги пържени, варени, печени. Предлагаме ви вид, в който те са съчетани с кайма и...
Ако приготвяте присъщи за италианската кухня ястия с кайма, то би трябвало да се придържате към обичайните за тях подправки - главно риган и босилек. Затова постоянно би трябвало да употребявате чиста кайма, която да овкусите сами, с цел да постигнете стремежи усет.
Оставете каймата да престои
За да усетите изцяло усета от подправките, които сте употребявали би трябвало да оставите каймата да престои най-малко 30-60 минути.
Канела
Добавянето на канела към каймата ще придаде ориенталски усет на ястието. Канелата е присъща фалшификация за турската кухня и постоянно е употребена за овкусяването на каймата при приготвянето на общоизвестните пълнени патладжани. Гърците също употребяват канела за приготвянето на обичайна си мусака.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР