За причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди Районният съд

...
За причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди Районният съд
Коментари Харесай

Пребиха младеж заради отказано огънче! След 20 месеца дойде и присъдата

За причиняване на телесна щета по хулигански подбуди Районният съд във Варна наложи наказване пробация. Инцидентът е зародил на 21 март предходната година към обяд край футболна площадка за игра навън в квартал " Възраждане “. Тогава 25-годишният обвиняем изискал от преминаващ край игрището юноша огънче, само че получил отговор, че не разполага със запалка в себе си. Безпричинно, без да е бил провокиран, подсъдимият нанесъл непредвиден удар с пестник в носа на пострадалия и се върнал назад към игрището, където бил с други свои познати.  Пострадалият го последвал, с цел да изиска пояснение за проявената експанзия, само че получил нов юмручен удар и ритник, от които паднал на земята. Съдебно здравната експертиза открива, че вследствие нанесените удари, потърпевшият е получил мозъчно разтърсване, строшаване на носни кости, кръвонасядания и травматични отоци по лицето.

25-год. обвиняем е с чисто правосъдно минало. Извършил е действието по хулигански подбуди, навън, в наличието на други младежи. Той бе наказан в продължение на 6 месеца да извършва пробационни ограничения – наложителни срещи с пробационни чиновници и регистрация по сегашен адрес, при честота два пъти седмично.

Наказанието бе наложено по силата на утвърдено от съда съглашение, реализирано в правосъдна зала сред страните и с присъединяване на потърпевшия. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР