За причиняване на телесна повреда на наемен работник, Районен съд

...
За причиняване на телесна повреда на наемен работник, Районен съд
Коментари Харесай

Шеф счупи челюстта на работник при свада за пари!

За причиняване на телесна щета на наемен служащ, Районен съд – Варна осъди уредник в строително-монтажно сдружение.

На 58-годишния обвиняем съдът наложи наказване " пробация “. За период от 10 месеца той следва да извършва две пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота 2 пъти седмично и осъществяване на наложителни срещи с пробационен чиновник.

Инцидентът зародил на 22 август предходната година. Пострадалият наемен служащ, дружно с още двама негови сътрудници, правил предоставената му активност на строителна площадка на открит терен, когато завалял дъжд и те били преместени да работят в различен строителен обект на закрито. Вечерта, прибирайки инструментите в базата, те поискали да им бъде заплатена и останалата незавършена работа на откритата строителна площадка. Стигнало се до словесни пререкания, ескалиране на спора в сборичкване, при което назначеният уредник в строителната компания предизвикал на един от наемните служащи междинна телесна щета, изразяваща се в строшаване на долна челюст.

58-годишният подсъдим е с чисто правосъдно минало. Той бе наказан да заплати на потърпевшия гражданския просител по делото обезщетение за породените му неимуществени вреди. Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР