За причините за пожара във влака край Нова Загора е

...
За причините за пожара във влака край Нова Загора е
Коментари Харесай

Пожарът във влака край Нова Загора най-вероятно е тръгнал от апаратурата за осветлението


За аргументите за пожара във влака край Нова Загора е още рано да се разяснява. Това ще се откри при по-сериозните огледи, които ще се изготвят във вагонно депо-Пловдив. При първичния оглед ясно се вижда, че от третия вагон, където е апаратурата за осветлението, е най-голяма вероятността – към 90%, да е зародил пожарът. Това съобщи доктор инж. Бойчо Скробански – началник на Специализирано звено за следствие в Министерството на превоза, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

От тази инсталация се командва на целия вагон отоплението и осветлението. Първо ще се отворят шкафовете изпод, там е главното, основното зареждане, където върви високото напрежение. Късото съединяване е някъде в този регион. Всеки един трен преди излизане е преглеждан, прави му се цялостен обзор. Не е открито да е имало проблеми. Добре, че е станало в гарата, а не в придвижване, което е дало опция и на пожарната да реагира бързо. Голям принос има и транспортната бригада, която е извела пасажерите незабавно. Поздравявам ги, че са свършили работата доста професионално. В гасенето има и включени пасажери от влака, които са показали гражданска позиция и са гасили с пожарогасителите, само че течението е пренесло пожара обратно и е изгорен и четвъртия вагон, сподели Скробански.

Той акцентира, че температурата е била много висока. „ Виждате рамите на вагоните в какво провиснало положение са, което приказва, че температурата в действителност е била доста висока. Няма остарели дами, има неприятно гледани дами – вагоните за мене не са остарели, опира до поддръжка. Но това са неща, които мъчно могат да се заловен в придвижване. С помощта на работата на спецзвеното в пожарна сигурност, която ще стартираме от понеделник, се надявам експертизата да се изготви бързо ”, посочи Скробански.

Той е безапелационен, че задачата на неговото следствие не е да има осъдени и уволнени. „ Искам да установя техническата причина, която да ни даде опция други такива сходни обстановки да не се получават. Ще се дадат рекомендации на съответното дружество – БДЖ „ Пътнически транспорти ” и по всяка възможност към този момент на шефа си е негово право да си търси отговорностите, които са си в прерогатива за по-нататъшните му дейности ”, сподели още Скробански.

БГНЕС напомня, че пожар избухна нощес в бързия трен от София за Бургас на гара Коньово край Нова Загора. Запалил се е третият вагон. Огънят е видян от транспортните чиновници при влизането на композицията в гара Коньово. Служителите са реагирали навреме като незабавно са евакуирали хората от влака.

Няма потърпевши пасажери и чиновници на БДЖ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР