За престъпление по член 355, ал. 2 от НК ще

...
За престъпление по член 355, ал. 2 от НК ще
Коментари Харесай

Наказаха четирима варненци, нарушили карантината


За закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс ще дават отговор 34-годишната Розалина Ст., 32-годишната Теменужка Ат., 46-годишният Михаил М. и 43-годишният Пламен П. Всеки от тях с друг претекст нарушил предписанията на здравните управляващи да прекара в изолираност 14 дни.

Теменужка Ат. отишла да види болната си баба в Девня, Розалина пък излязла да си пазари.

Предаденият на съд Пламен П. дошъл във Варна с полет от Шотландия, с който от работа на нефтена платформа се завърнали 85 души. Още в самолета екипажът дал на пасажерите формуляр за събиране на данни, в който Пламен показал, че ще обитава на избран адрес във Варна по време на наложителната карантина като мярка против разпространяването на COVID-19.

Въпреки това на 20 април тази година той не бил открит на адреса. По време на разпита обяснил, че е отишъл да кара велосипед с маска и ръкавици. Отсъствието му от вкъщи е документирано за времето от 11 до 13,30 часа.

Завърналият се от Ирландия Михаил М. показал адрес в Провадия за обществената си изолираност. При инспекция на адреса се открило, че той не е идвал на адреса от към две години. Сред издирването му било открито, че Михаил се е настанил на адрес в София, като обяснил, че на провадийския адрес няма ток и вода.

Предстои Варненският областен съд да насрочи съвещания по четирите каузи за нарушение на карантината против COVID-19
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР