За председател на Европейската комисия трябва да се търсят хора

...
За председател на Европейската комисия трябва да се търсят хора
Коментари Харесай

Калфин: Председателят на ЕК трябва да има опит в изпълнителната власт


За ръководител на Европейската комисия би трябвало да се търсят хора с опит в изпълнителната власт в своите страни, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният външен министър Ивайло Калфин.

Той изрази мнението, че е обикновено на този стадий водачите на Европейски Съюз да не реализиран консенсус за това кой да заеме високите постове в европейските институции.

Всички значими постове в предходния мандат са били водени от представители на ЕНП, без тя да има такова огромно посланичество, тъй че е предстоящо в този момент тя да загуби тези си позиции, съобщи Калфин.

С оглед на това съгласно Ивайло Калфин претендентът на ЕНП за ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер не е най-подходящият. Ако желаят да имат ръководител на Европейска комисия, представителите на ЕНП би трябвало да имат различен вид с изключение на него, добави Калфин.

Ако Борис Джонсън стане ръководител на консервативната партия във Англия - и респективно - министър председател, може да се чакат „ ръбести камъни “ при договарянията за Брекзит.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР