За предприятията с над 100 души персонал не е удобно

...
За предприятията с над 100 души персонал не е удобно
Коментари Харесай

Подробности за банковите сметки без такси

„ За предприятията с над 100 души личен състав не е комфортно да заплащат кеш. Те от дълго време са наложили практиката да заплащат по банков път. “

Това сподели Стефан Христов , основател на уебсайт за съпоставяне на банкови такси. Коментарът му идва във връзка със законовите промени, засягащи превеждането на трудови хонорари единствено по банков път и така наречен базова сметка. Промяната би трябвало да влезе в действие от 1 септември.

„ Сметката за съществени интервенции не е нещо ново. Идеята е до нея да имат достъп клиенти, които досега не са имали достъп до банковата система. Съществуващите клиенти на банките няма да употребяват подобен вид сметки “ , разясни Христов пред „ Фокус “. По думите му опцията да се разкриват сходни сметки без такси няма да докара до нараснал интерес. Той сподели:

„ Хората не знаят за тази сметка, че са с по-ниски такси. Това са главно сметки, които се употребяват единствено и само за средства, които са благосъстоятелност на клиента. Не може да има заем, не може да има овърдрафт. Идеята е, който не може да си разреши другите услуги, въпреки всичко да може да получава обществени компенсации. Сметката в Европа е основана за бежанци, мигранти, които нямат средства, благоприятни условия. За да могат въпреки всичко да са част от банковата система. Това беше наложено в Европа и надлежно в България по евродирективи. “

Това, че се вкарва отговорности за предприятията с над 100 души личен състав да заплащат по банков път , може да сътвори дискомфорт у хора, които не желаят да употребяват банкови услуги. Относно парите в плик под масата съгласно него е извънредно значимо „ чиновниците да бъдат научени, че това работи за тях през днешния ден, а не на следващия ден “ .

„ Тук е мястото, където могат да бъдат включени „ Български пощи “ – институцията, която е най-трудна за реформиране, само че с голям капацитет “, акцентира Христов. По думите му през пос терминал в пощите тези пари могат да бъдат изплащани в брой без такса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР