За пръв път за всички времена допитване до общественото мнение

...
За пръв път за всички времена допитване до общественото мнение
Коментари Харесай

За пръв път! 86% от украинците са за присъединяване към ЕС, 76% - за влизане в НАТО

За пръв път за всички времена допитване до публичното мнение в Украйна сочи, че 86% от украинците са за присъединение на страната към Европейски Съюз, а 76% - към НАТО. Ръстът от 20% спрямо предходно допитване е за сметка на популацията на Южна и Източна Украйна.

Това са данни от социологическо проучване на групата " Рейтинг ", представено от организация УНИАН.

Подчертава се, че спрямо довоенния интервал поддръжката за влизане в Европейски Съюз и НАТО се е нараснала с 20%.

Социолозите разясняват, че позитивната динамичност е за сметка на растежа на поддръжката за влизане в западните структури на популацията на Юга и Изтока на страната. Всички възрастови групи единомислещо поддържат влизането на Украйна в Европейски Съюз и НАТО.

" 61% имат вяра, че Украйна ще стане член на Европейски Съюз в най-скоро време (до 1 - 2 години). 13% имат вяра, че страната ще се причисли към Европейски Съюз след 5 години, 6% - че това ще стане в по-далечна вероятност. 17% се двоумят в оценката си. Само 4% не имат вяра, че Украйна ще стане член на Европейски Съюз ", се споделя в данните на проучването.

Отбелязва се също, че спрямо предходната година тези, които не имат вяра в европейската интеграция на Украйна доста са намалели (през ноември м.г. те са били 26%).

Превод и редакция " Епицентър "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР