За пръв път за предстоящата учебна година се появява дефицит на учители

...
За пръв път за предстоящата учебна година се появява дефицит на учители
Коментари Харесай

Вече има и дефицит на учители по музика, изобразително изкуство и физкултура

За пръв път за идната образователна година се появява дефицит на учители по изобразително изкуство, музика и физкултура, разгласи в изявление за " Фокус " ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Най-голям недостиг обичайно се следи измежду учителите по природо-математическите дисциплини, математика и информатика. Често липсват също и учители по чуждоезиково образование и по начална и предучилищна педагогика. „ Но от тази година имаме недостиг на учители по изобразително изкуство, по музика и по физкултура. Това е нещо ново за тази образователна година и по тази причина доста се надяваме експертите - освен тези, които излизат от университета, само че и тези, които са с педагогическа дарба и работят в други сфери, да предпочетат образованието “, коментира Такева.

По думите ѝ едно от главните провокации пред идната образователна година е квалификацията на учителите, която да подкрепя осъществяването на политиките за възстановяване на организационно-педагогическата активност. „ Тя ще подкрепи и подобряването на политиките за повишение качеството на учебно-възпитателния развой посредством възстановяване компетенциите на учителите във всички направления, свързани с новите условия и провокации пред просветителната система “, разяснява ръководителят на Синдиката на българските учители. Като друго предизвикателство Такева уточни развиването на политики за задържането на децата в учебно заведение, изключително от рисковите групи фамилии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР