За пръв път високопоставен дипломат свидетелства днес, че президентът на

...
За пръв път високопоставен дипломат свидетелства днес, че президентът на
Коментари Харесай

Висш американски дипломат свидетелства, че Доналд Тръмп е бил чут да говори за разследвания в Украйна

За пръв път почитан посланик свидетелства през днешния ден, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е бил чут да желае от Украйна "разследвания ", които са в центъра на процедурата по импийчмънт, съобщи Асошиейтед прес.

Уилям Тейлър, топдипломат в Украйна, разкри нова информация пред комисията по разузнаване към Камарата на представителите, която стартира през днешния ден изключителни чувания за това дали 45-ият президент да бъде отхвърлен от поста. Тейлър оповести, че неотдавна негови подчинени са му споделили, че са дочули в ресторант по какъв начин Тръмп беседва по телефона с различен посланик на име Гордън Сондланд. Разговорът бил ден след телефонния диалог на 25 юли сред Тръмп и новоизбрания украински президент, провокирал следствието на импийчмънт. Тейлър свидетелства, че неговите подчинени чули по какъв начин Тръмп приказва за "разследвания ", а Сондланд бил споделил на президента, че украинците са подготвени да подхващат стъпки.

Започна първото обществено чуване за импийчмънта на Тръмп

Още при започване на днешното съвещание на комисията членовете републиканци упорстваха пред демократите да бъде изслушан при закрити врата анонимният предател, вносител на жалбата до основния контрольор на разследващата общественост. В нея се показва, че Тръмп е притискал президента на Украйна да проверява демократа Джо Байдън - политически съперник на президента - и неговия наследник. Като средство за напън Тръмп бил задържал военната помощ за Украйна.

Председателят на комисията, демократът Адам Шиф към този момент отклони настояването на републиканците и сподели, че въпросът ще бъде обсъждан по-късно. "Ще създадем всичко допустимо, с цел да опазим самоличността на издайника ", сподели Шиф. По думите му основният въпрос в това следствие е дали президентът е употребявал поста си, с цел да притисне украински представители за персонална политическа полза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР