За пръв път вчера се говориха доста добри неща за

...
За пръв път вчера се говориха доста добри неща за
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Брюксел: За пръв път се говориха добри неща за Русия

За пръв път през вчерашния ден се приказваха много положителни неща за Русия, заяви министър председателят Бойко Борисов след съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, на което глобите против Москва още веднъж бяха удължени.

Той обаче цитира немския канцлер Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон, съгласно които към момента няма място за щастлив оптимизъм.

" Има няколко стъпки в доста вярна посока. За пръв път чух толкоз оптимистични неща да се кажат. Те не са довършени и по тази причина останаха глобите. Колеги изнесоха обстоятелствата, че към 35 милиарда (долара) са американските вложения в Русия по времето на глобите. Дали са правилни, или не - споделям просто какво изнесоха други сътрудници ", посочи министър председателят.

Преди ден Борисов се съобщи за балансьор в връзките с Русия. Tой изясни след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че държи на разговор с Русия и по тази причина работи " толкоз интензивно за взаимния план за АЕЦ " Белене " и за Балкански поток ".

В петък той разяснява пред публицисти, че " инвеститорският интерес към градежа на АЕЦ у нас е огромен и идва от Китай, Южна Корея, Съединени американски щати, Русия и от доста места ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР