За пръв път в Швейцария гражданин бе осъден за харесване

...
За пръв път в Швейцария гражданин бе осъден за харесване
Коментари Харесай

Швейцарец е осъден заради едно харесване във Фейсбук

За пръв път в Швейцария жител бе наказан за харесване на сериозно изявление във Facebook.

Швейцарец бе наказан за клюка, откакто хареса изявление във Facebook против ръководител на гражданско съдружие. Подобна присъда се произнася за пръв път в страната, съобщи Франс прес.

Според областен съд в Цюрих 45-годишният мъж, чието име не се оповестява, е наказан за лайкване на мнения във Facebook, в които ръководителят на сдружение за битка с отглеждането на животни и кланиците Ервин Кеслер е именуван без доказателства " расист ", " фашист " и " антисемит ".

Случаят е от 2015 година Тогава обвиненият е взел участие в обществената мрежа в полемика сред бранители на животните.

В решението си съдът декларира, че с кликването си върху фамозния вдигнат палец обвиненият е популяризирал ценностна преценка и обвинявания, които не е бил в положение да потвърди.

Обвиняемият е санкциониран 4000 швейцарски франка (3700 евро), като присъдата е условна. Той може да апелира решението на съда пред цюрихския кантонален съд.

През 1998 година Кеслер бе наказан от кантоналния съд в Цюрих на къс престой в затвор за сравняване на някои еврейски практики с тези на нацистите, отбелязва Агенция Франс Прес.

Кеслер бе осъдил в издание на сдружението си еврейския обред за колене на животни и бе обвинил евреите, че не са по-добри от нацистките си палачи.

Осъденият в този момент мъж обаче не е съумял да потвърди, че Кеслер е показал расизъм, антисемитизъм или фашизъм, реши районният съд в Цюрих.

Кеслер подаде недоволство против няколко от участниците в полемиката във Facebook, които са създали сериозни изявления по негов адрес.

Някои от тях към този момент бяха наказани за изявленията си, само че днешната присъда е първата за харесване на непознато изявление.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР