За пръв път в Банкя се проведе Карнавал на биоразнообразието,

...
За пръв път в Банкя се проведе Карнавал на биоразнообразието,
Коментари Харесай

119 деца участваха в карнавал на биоразнообразието в Банкя

За пръв път в Банкя се организира Карнавал на биоразнообразието, оповестяват от „ Българското сдружение за отбрана на птиците “.

Дворът на детска градина „ Изворче “ в град Банкя събра дружно 119 „ растения и животни “ от дивата природа на България по време на заниманието. На спонтанната сцена дефилираха 119 деца в най-разнообразни костюми на растения и животни, направени от техните родители или госпожите, които се грижат за тях в детската градина.

В Банкя „ слязоха “ от гората доста вълци, „ кацнаха “ пчелички, калинки, щурци и „ подскачаха “ диви зайчета. Пристигна и зоополицая Иван, който контролираше и се грижеше за реда по време на празника на природата. И като на всеки Карнавал имаше и жури, което оцени костюмите и артистичните изяви на участниците в него.

Две групови награди бяха връчени за присъединяване в Карнавала на биоразнообразието. Приказката – мюзикъл, която описаха и изпяха дечицата от група „ Звънче “ справедливо им завоюва премията за най-хубава артистична изява, а безбройните ежковци от група „ Пчелица “ донесоха за децата и премията за тематичен костюм.

Карнавалът на биоразнообразието на тематика „ Растенията и животните на България “ се организира в границите на акцията „ Натура 2000 идва в столицата “, която се провежда по план „ ПрироДА “ и Българското сдружение за отбрана на птиците с общителното подпомагане на детска градина „ Изворче “, град Банкя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР