За пръв път в 32-годишната историята на Ryanair ще бъде

...
За пръв път в 32-годишната историята на Ryanair ще бъде
Коментари Харесай

Започва първата стачка в историята на Ryanair

За пръв път в 32-годишната историята на Ryanair ще бъде извършена стачка. За 4 часа през днешния ден (бел. ред. 15 декември) водачите и наземен личен състав на ирландската нискотарифна самолетна компания, които работят в Италия, ще спрат активност. Това няма да се отрази на полетите сред България и Италия, които Ryanair прави през днешния ден. Полетът от Рим кацна по разписание. Очаква се този от МИлано също да се приземи в София в 15.55 ч., оповестиха за Факти.бг от пресцентъра на столичното летище.

Следващата стъпка ще бъде стачка на 20 декември в Ирландия и Португалия. Тя ще е 24-часова. Към нея може би ще се причислят и сътрудниците им от Испания и Германия. Полетите, които ще бъдат наранени от митинга, ще бъдат оповестени на 18 декември.

Исканията на чиновниците е да се осъществя съществена смяна в системата на групово договаряне, която съгласно водачите дава огромна власт на управлението. Началото на казуса стартира през есента, когато Ryanair анулира 20 000 полета поради това, че няма аварийни екипи. Авиокомпанията не признава профсъюзи в активността си и залага на лична система за групово договаряне в унисон с ирландското законодателство. Ръководството обаче е съобщи, че е решено да пoзвoли нa пилoтитe cи дa ce opгaнизиpaт в пpoфecиoнaлни cъюзи. От управлението към този момент са се свързали c пилoтcĸитe opгaнизaции в Иpлaндия, Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, Гepмaния, Итaлия, Иcпaния и Πopтyгaлия. Идеята е управническият състав на Ryanair „ дa пpизнae тeзи cъюзи ĸaтo пpeдcтaвитeлнo тялo нa пилoтитe във вcяĸa eднa oт тeзи cтpaни”, ĸaзaха от ĸoмпaниятa в oфициaлнo cъoбщeниe до медиите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР