За пръв път след края на Хитлер лидер в Европа

...
За пръв път след края на Хитлер лидер в Европа
Коментари Харесай

Международният комитет за Аушвиц: Ужасени сме от глупавите и опасни думи на Орбан за унгарската чиста раса

За пръв път след края на Хитлер водач в Европа си разрешава да приказва за " чиста раса ". 

Това стори Виктор Орбан. 

Международният комитет за Аушвиц сподели, че е ужасяващ от думите на унгарския министър председател Виктор Орбан за " унгарската чиста раса ", и прикани Европейския съюз да се дистанцира от сходни следи на расизъм, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Глупавите и рискови " изявления на унгарския националистически водач припомнят на оживелите от Холокоста " мрачните интервали на личното им изключване и гонене ", съобщи в декларация, изпратена до Агенция Франс Прес, заместник-председателят на комитета Кристоф Хойбнер. Той прикани австрийския канцлер Карл Нехамер, който в четвъртък посрещна Орбан на публична аудиенция във Виена, да се разграничи от името на Европейски Съюз. Трябва " да стане ясно на света, че господин Орбан няма бъдеще в Европа ", чиито " полезности умишлено отхвърля ", сподели Хойбнер.

В тирада в събота в румънска Трансилвания, където живее забележителна унгарска общественост, унгарският националистически водач, прочут с антиимигрантската си политика, удостовери енергично позициите си на отменяне на " мултиетническото " общество. " Не желаеме да сме смесена раса ", която да се смесва с " неевропейци ", сподели Орбан.

Страните, " където европейските нации и неевропейци съжителстват към този момент не са народи. Тези страни не са нищо друго с изключение на конгломерати от нации ", сподели още Виктор Орбан, който и преди е правил сходни изявления, само че без да използва думата " раса ", означават специалисти. Унгарското държавно управление се отбрани с изказване на представителя си Золтан Ковач от " неправилната интерпретация " на думите на Орбан от страна на " хора, които не схващат ясно разликата сред смесването на разнообразни етнически групи в областта на юдейско-християнските връзки и смесването на нации, принадлежащи към разнообразни цивилизации ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР