За пръв път от повече от половин век шведското правителство

...
За пръв път от повече от половин век шведското правителство
Коментари Харесай

Швеция разпространи брошури със съвети за подготовка в случай на война

За пръв път от повече от половин век шведското държавно управление стартира да изпраща на всички 4.8 милиона семейства в страната листовки с информация какво би трябвало да прави популацията при положение на война, съобщи " Гардиън ".

В брошурата, озаглавена " Ако има рецесия или война ", се изяснява по какъв начин хората могат да задоволят главните си потребности от храна, вода и отопление, какво значат другите сигнали и аларми и по какъв начин могат да допринесат за " общата защита " на Швеция.

Листовката от 20 страници е илюстрирана с картини на сирени, военни самолети и фамилии, бягащи от домовете си. Тя има за цел също да приготви популацията за рискове като кибер- и терористични офанзиви и климатични промени. Освен това има страница, отдадена на разпознаването на подправени вести.

" Макар Швеция да е по-безопасна от доста други страни, въпреки всичко съществуват закани за нашата сигурност и самостоятелност, се споделя в брошурата. Ако сте готови, вие допринасяте за подобрението на способността на нашата страна да се оправи с огромен напън. "

Подобни листовки за пръв път са раздавани в тогава неутрална Швеция през 1943 година през Втората международна война. Обновени разновидности постоянно са били издавани за елементарните хора до 1961 година и до представители на локалните и националните управляващи до 1991 година

" Обществото е уязвимо и би трябвало да се подготвим като човеци ", разяснява Дан Елиасон от организацията, отговаряща за плана. По думите му има недостиг на информация с съответни препоръки. Новината идва на фона на засиления спор за сигурността в страната след анексията на Крим от Русия през 2014 година

В брошурата се насочат препоръки към хората по какъв начин да се оправят, в случай че няма отопление, в случай че е мъчно да се купи храна, в случай че няма вода или банкоматите, мобилните телефони и интернет спрат. Съветват се хората да ревизират източниците на всяка информация и се насочва предизвестие: " Държави и организации към този момент се пробват да окажат въздействие върху нашите полезности и метода ни на деяние... и да понижат нашата устойчивост и воля да се пазиме. "

В подробни препоръки за подготовката на домовете популацията се поучава да се запасява с бутилки с вода, топли облекла и спални чували, както и с храни, които могат да се съхраняват дълго време, да се подготвят бързо и да изискват малко вода за подготвяне или да могат да се употребяват без предварителна подготовка.

В случай на въоръжен спор се споделя, че всеки е длъжен да способства и всеки е необходим за общата защита на Швеция – всеки сред 16 и 70 години може да бъде свикан да се включи при положение на опасност от война или на война. Ако Швеция бъде атакувана, въпреки това, се показва, че страната в никакъв случай няма да се съобщи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР