За пръв път от повече от 100 години Рио де

...
За пръв път от повече от 100 години Рио де
Коментари Харесай

Рио отложи карнавала за пръв път от 100 години |

За пръв път от повече от 100 години Рио де Жанейро отсрочи провеждането на годишното си карнавално шествие. 

То трябваше да е през февруари 2021 година

Причината е развиването на коронавирусната пандемия, предават международните организации.

Властите не са определили нова дата.

" Достигнахме до заключението, че събитието би трябвало да бъде отсрочено - заяви Хорхе Кастанхайра, президент на групата, която провежда годишните паради - Независимата лига на школите по самба в Рио де Жанейро. - Просто не можем да го проведем през февруари. Школите по самба няма да имат време, нито финансови и организационни запаси, с цел да се приготвят. "

Бразилия е на второ място в света по най-висока смъртност от ковид. През последното денонощие страната записва 32 817 нови заразявания и 831 смъртни случая. Общия брой на заразяванията в Бразилия е над 4,6 милиона, а жертвите на вируса са съвсем 140 000. За последно карнавалът в Рио е бил отлаган през 1912 година след гибелта на тогавашния бразилски външен министър.

Карнавалът в Рио е най-големият в света и притегля милиони туристи от близките страни и от целия свят всяка година. Елитните школи по самба, които на процедура се приготвят цялата година за парада, оповестиха през юли, че ще бъде мъчно да провеждат идващия карнавал през февруари, в случай че нямат опция да се приготвят до септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР