За пръв път от незапомнени времена Бойко Маркучоносец посети светия

...
За пръв път от незапомнени времена Бойко Маркучоносец посети светия
Коментари Харесай

Премиерът посети светия град Симитли

За пръв път от незапомнени времена Бойко Маркучоносец посети светия град Симитли. 
Високият посетител бе посрещнат тържествено от кмета на града - едновластен стопанин на региона също от незапомнени времена. 
С оглед на епидемиологичните ограничения двамата свети мъже Бойко и Апостол (Поли) се срещнаха с открити лица, въпреки че кметът от почитание към правовия ред бе затрупан официално и ненапълно с шлем. Но устните на двамата светии бяха открити за лобзание и целование. 
Пред тях даже вирусът се сви засрамен пред могъществото на двамата духовни исполини - единият ръководещ светия град Симитли от испокон века; другият - заповедник на цяла България от многая лета и зими с всички непредвидими изненади. 
- Изненадах ли те с визитата си? - попита светият посетител Бойко. 
- Изненадах се и още по какъв начин! - отговори светия хазаин Апостол и надигна още малко шлема си, с цел да се открие още повече лицето и врата си за целувка или маваши-гери. Толкова мощно бе доверието сред двамата подвижници! 
Толкова откровено физическо доверие се откри за момент сред двамата свети мъже, че това ги накара да кръстосат показалци алегорично като мечове и да утвърдят след толкоз лета и зими туй, що е неразривно, и туй що е се е случило един път, и е останало навеки! 
 Изображението може да съдържа: 2 души, стоящи хора
И те кръстосаха другарски мечове...
***
Светите мъже обиколиха покрайнините на Симитли с джипката и се поклониха на местата, на които единствено те знаят колко милиони левове са отдадени на Делото и какво тъкмо се е случило един неразбираем ден в тези далечни полумитични времена от първичното струпване на характерна карма и каризма.
***
Светите мъже говореха между тях неща на език, който единствено те двамата разбираха - макар че никой не знае по кое време и дали в миналото са се срещали по-рано!
Всички тези удивителни събития бяха записани от нищо неразбиращите мисир-вестоносци, само че те въпреки да не разбираха цялостния смисъл на това, което се случва, усещаха, че от самата среща сред двамата свети мъже е произтекло нещо невидимо за ушите, само че очевидно за душата, стига да е отворена за морфичен резонанс и неустойчивост на фонтанелата. 

И кметът постави шлема си под подобен ъгъл и градус, че с нищо да не попречи на светото лобзание...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР