За пръв път от много време шестте подводници на Черноморския

...
За пръв път от много време шестте подводници на Черноморския
Коментари Харесай

Безпрецедентен случай в руския Черноморски флот

За пръв път от доста време шестте подводници на Черноморския флот са на бойно дежурство. Според мнението на командването това е невиждан случай, който „ не съществува нито във флота на Русия, нито във флота на непознати страни “. Наистина ли толкоз огромно разполагане на подводници е неповторимо за Русия и до какво би могло да докара то, разяснява съветският вестник „ Взгляд “, представен от организация " Фокус ".

В петък командирът на съветския Черноморски флот вицеадмирал Игор Осипов съобщи, че всичките шест подводници на флота са излезли в морето на бойно дежурство и са почнали да извършват дилемите си. Черноморският флот дава отговор за Черно и Средиземно море. „ В базата няма нито една подводница “, сподели Осипов на тържествено събитие в Севастопол, отдадено на Деня на подводничаря, който се празнува на 19 март. „ Подводниците на Черноморския флот честват празника на бойния си пост, изпълнявайки задания в морето. Някои от тях в този момент са в далечната морска зона - Средиземно море ”, сподели вицеадмиралът.

Подводниците, които се употребяват сега, са получени от съветския Черноморски флот след 2014 година и са оборудвани с ракетни комплекси " Калибър ", отбелязва ТАСС. Това е първият път, когато този формат за бойна подготвеност се практикува в света, акцентира капитан Първи сан Анатолий Варачкин, който също взе присъединяване в събитието. „ Това е невиждан случай, който не съществува нито във флота на Руската федерация, нито във флота на непознати страни. И шестте модерни подводници извършват разнообразни задания в морето”, сподели той. Това, което се случва, може да се назова отговор на демонстрацията на мощ от Съединените щати и НАТО в района. „ Те ни демонстрират своите благоприятни условия, ние демонстрираме нашите “. Предвид съотношението на силите в този спектакъл на интервенциите, отговорът не е доста впечатляващ. „ Въпреки всички проблеми с боеспособността, не може да се пренебрегват дейностите на врага “.

Според доктора на военните науки Константин Сивков влизането на шест подводници на бойно дежурство демонстрира, че в района се е развила „ сериозна обстановка “, „ това се случва единствено в интервали на мощно утежняване на военното напрежение “. Експертът допусна, че от съветска страна могат да се организират огромни учения, в границите на които се създава изтеглянето на всички военни кораби в морето и инспекцията на бойната успеваемост на флота. „ Фактът, че и шестте подводници са излезли безвредно в морето, е добра вест. Това значи, че всички те са подготвени за пердах ”, сподели източникът. Експертите също не виждат проблем във обстоятелството, че с едновременното излизане на всички подводници в морето би могъл да бъде нарушен обичайният ред за образуване на бойното дежурство, включващ запазването на няколко подводници в регионите на базиране. Такова разполагане се ползва, когато „ има специфична потребност от това “. „ Излизането в намерено море зависи от обстановката. Не знаем тъкмо по какви задания работят подводниците. Може би това е взаимно пътешестване. Не изключвам някои от подводниците да извършват задачата да следят корабите на НАТО. Но главната задача е да подобрим бойните умения “, съобщи представител на флота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР