За пръв път от Министерството на образованието и науката (МОН)

...
За пръв път от Министерството на образованието и науката (МОН)
Коментари Харесай

МОН предлага да се обсъдят ученическите ваканции за следващата година

За пръв път от Министерството на образованието и науката (МОН) оферират да бъде разискван план на график на образователното време през идната образователна година 2019/2020 година, оповестиха от Министерството на образованието и науката.

От ведомството на Красимир Вълчев дефинират едномесечен период за разискване на препоръчаните от МОН разновидности след публикуването на формалната страница на министерството. Ще бъдат прегледани всички постъпили мнения.
 Затягат разпоредбите на ученическите екскурзии
Затягат разпоредбите на ученическите екскурзии

В чужбина ще се пътува единствено с представител на туроператора

Четири са плануваните ваканции. Планира се есенната почивка да е от 1-ви до 3-ти ноември 2019 година, а коледната да продължи 16 дни - от 21-ви декември 2019 година до 5-ти януари 2020 година в това число.

Междусрочната почивка се планува за 5 февруари е неучебен, защото вторият образователен период стартира на 6-ти февруари.

Пролетната почивка ще бъде от 11-ти до 20-ти април за учениците от първи до единадесети клас. От 16-ти до 20-ти април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май .

Децата в началното обучение - от първи до трети клас ще завършат на 29-ти май. Планира се 16-ти юни да е финалът на образователната година за децата от четвърти до шести клас .

Учениците в спортните паралелки, както и учениците от седми до 11-ти клас се планува да посещават учебно заведение до 30-ти юни .
 Връщане на ученическите лагери желаят жители
Връщане на ученическите лагери желаят жители

Държавата заплаща по 16 лв. дневно за учениците

Матурите се плануват за 20 май 2020 година - по български език и литература. Втората матура ще е на 22 май 2020 година Предлага се на 9-ти юни 2020 година да се организира Национално външно оценяване (НВО) по български език и литература за седми и десети клас. НВО по математика за тях може да е на 11 юни .

За Външното оценяване за четвъртокласниците плануваните дати са 27-ми и 29-ти май . То ще бъде по български език и математика. Според новите образователни стратегии оценките по тези предмети демонстрират функционалната просветеност на учениците. Затова отпадат изпитите " Човекът и природата " и " Човекът и общество ".

Успоредно са препоръчани за разискване и планове на графици на ученическите олимпиади, на националните надпревари, както и на надпреварите по специалности през идната образователна година .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР