За пръв път от 2009 г. цените на жилищата в

...
За пръв път от 2009 г. цените на жилищата в
Коментари Харесай

В Южна Англия жилищата поевтиняват за пръв път от 2009 г.

За пръв път от 2009 година цените на жилищата в южна Англия регистрират спад. Основаната причина е, че несигурността към Брекзит води до стагниране на пазара. Поевтиняването на парцелите в Лондон се популяризира и в останалите райони на страната с приближаването на датата на излизане на Англия от Европейския съюз. Това се отнася най-много за югоизточната и югозападната част на страната, сочат данните на националната статистика. Пазарът на недвижими парцели във връзка с цените се намира на най-ниската си точка за последното десетилетие. Забавя се темпът на повишаване при жилищата в цялата страна. Особено мощно от тази наклонност е обиден Лондон, където юни става 16-тия подред месец на спад на цените. На годишна база през въпросния месец цените на жилищата са се нараснали едвам с 0.9%, което е най-слабия приръст от 2012 година до момента.

Докато цените в Лондон и южната част на страната падат, в останалите райони се регистрира растеж, въпреки и с по-бавни темпове по отношение на последните години. Най-силно повишаване се вижда в източен Мидленд - до 3.2% на годишна база. Цените потеглиха нагоре и в източна Англия.

Средната стойност на жилищата е 5.59 пъти по-висока от междинния годишен приход, което е доста повече от дълготрайния междинен коефициент 4.29, който е бил в интервала 1983-2019 гг. Броят на личните понижава, изключително измежду младото потомство на възраст до 35 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР