За пръв път от 1958-а година Атлетик Билбао отстрани Реал

...
За пръв път от 1958-а година Атлетик Билбао отстрани Реал
Коментари Харесай

След 1958 год.: Атлетик Билбао изчегърта Реал Мадрид от Купата на Краля

За пръв път от 1958-а година Атлетик Билбао в профил Реал Мадрид от шампионата за Кралската купа. Баските завоюваха с 1:0 вкъщи и не престават към полуфиналите. В воин за домакините се трансформира резервата Алекс Беренгер, който беше създател на единственото попадение в мача и донесе крайния триумф на своя отбор.

Билбао несъмнено съумя да се опълчи на Реал и справедливо взе и неговия скалп. Големият изчезнал в тима на мадридчани беше Карим Бензема. Въпреки че Карло Анчелоти заложи на пробна офанзива, италианецът няма по какъв начин да не е отчаян от изхода на дуел. При възможен триумф, пътят на Реал беше разчистен към спечелването на трофея, откакто от конкуренцията отпаднаха и Барселона, и Атлетико Мадрид.

Първата сериозна опция се откри пред „ лъвовете “ в 10-ата минута. Дани Гарсия опита да изненада Тибо Куртоа с удар от далечно разстояние, само че белгийският пазач внимаваше и съумя да избие в ъглов удар.

В средата на първата част Икер Муняин проби в наказателното поле, освободи си пространство за удар и стреля, само че около задачата.

Пет минути след подновяването на играта Раул Гарсия засече подаване в наказателното поле, само че мерникът му не беше прецизен.

Секунди по-късно топката се докосна до ръката на Начо Фернандес. Домакините желаеха дузпа, а основният арбитър Хесус Менсано ревизира обстановката посредством ВАР. В последна сметка той реши, че няма учредения за 11-метров углавен удар.

Десетина минути преди приключването на постоянното време Хулен Агиресабала се намеси решаващо, с цел да избави доста рисков шут на Каземиро. Бразилецът получи задоволително време, с цел да стреля, само че младият пазач на баските показва страхотна класа.

По всичко изглеждаше, че двата тима няма да излъчат победител в постоянните 90 минути и ще се играят допълните 30.

В 89-ата минута обаче пристигна основният миг в мача, когато Атлетик порази мрежата зад Куртоа. Беренгер получи наоколо до наказателното поле и с превъзходен удар по диагонала не остави шансове на белгийския вратар.

Попадението на Беренгер, който се появи в игра при започване на втората част, падна в точния миг, защото Реал нямаше никакво време за реакция. Опитите на гостите да стигнат до равенството не се увенчаха с триумф, а Атлетик Билбао продължава към полуфиналите на конкуренцията.

Използването на ВАР сътвори огромен скандал в четвъртфинала за Купата на Краля сред Реал Сосиедад и Реал Бетис (0:4) на „ Аноета “.

Аднан Янузай осъществя изравнителен гол в 39-ата минута на срещата, само че реферът, посредством своя помощник анулира попаденията поради мнима засада на Микел Оярсабала.

Линията на чертата от ВАР и показана по малкия екран, обаче минава тъкмо върху крайници на Марк Бартра, тъй че това, което сподели изображението е, че капитанът на Реал Сосиедад Микел Оярсабал е в постоянна позиция и голът трябваше да бъде зачетен.

Янузай прекара няколко секунди в празнуване на гола, а трибуните на „ Аноета “ останаха доста разочаровани, откакто попадението не беше зачетено.

След мача от „ Hawk-Eye “ компанията снабдител на ВАР в Испания разгласиха изказване по отношение на противоречивия миг и засадата маркирана при паса на Гевара към Оярсабал, в което признава и изяснява грешката, позволена от ВАР. Факт е, че в изображението, изпратено до малкия екран, няма нарушаване и от компанията твърдят, че е подадено по простъпка, макар че решението за анулирането на гола е вярно, тъй като има втори кадър, в който се вижда, че при паса Микел Оярсабала е зад последния в защитата на Реал Бетис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР