За пръв път от 10 години насам българска съдийска двойка

...
За пръв път от 10 години насам българска съдийска двойка
Коментари Харесай

След 10 години пауза родна съдийска двойка отново ще ръководи мач от Шампионската лига

За пръв път от 10 години насам българска съдийска двойка ще управлява мач от Шампионската лига по хандбал. Топреферите ни Георги Дойчинов и Юлиан Горецов получиха наряд за дуел от главната фаза на най-престижния европейски клубен шампионат. Срещата е от група II при дамите и опълчва тимовете на Брест (Франция) и Савехоф (Швеция). Мачът ще се състои на 9 февруари.

Точно 10 години без един ден по-рано, на 10 февруари 2010-та, е последното българско съдийско присъединяване в Шампионската лига. Тогава братята Иван и Милен Костови управляваха дуела от груповата фаза при мъжете сред ПАОК (Гърция) и Пик (Унгария). В женската Шампионска лига пък последното българско присъединяване е година по-рано, още веднъж на братя Костови, в дуела сред Гьори Ауди Ето (Унгария) и Крим Меркатор (Словения).

Наряд през февруари ще има и другата българска интернационална съдийска двойка Светослав Йовчев и Звезделин Йончев. Те ще управляват срещата реванш от осминафиналите на шампионата „ Челъндж къп “ при мъжете сред тимовете на Ред бойс (Люксембург) и Дукла (Чехия). Мачът е на 15 януари в Диферданж.

В същата фаза на шампионата „ Челъндж къп “ при мъжете ще вземе присъединяване и делегатът ни Андрей Андреев. Той ще бъде представител на EHF в реванша от осминафиналите сред тимовете на Потасия (Румъния) и Берн (Швейцария). Двубоят е на 16 януари в Турда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР