За пръв път на български език – последните неиздавани разкази

...
За пръв път на български език – последните неиздавани разкази
Коментари Харесай

За пръв път на български език – последните неиздавани разкази на Ф. Скот Фицджералд!

За пръв път на български език – последните неиздадени разкази на емблематичния американски публицист Ф. Скот Фицджералд! Очаквайте на 25 септември!
Сборникът съдържа осемнайсет неиздадени, непознати или считани за окончателно изгубени описа на именития публицист. Писани в края на 30-те години на предишния век, те са били отхвърлени от редакторите поради провокативната си тематика и жанр или са потънали във водовъртежа на последните години от живота на Фицджералд. Дори когато се е нуждаел от пари и вниманието на критиците, писателят е предпочел да останат непубликувани, вместо да допусне редакторска интервенция.
30-те години на XX век се явяват един доста тъмен интервал в живота на Фицджералд. Влошено здравословно положение, проблеми с алкохола, непрекъснатите грижи към брачната половинка му са единствено част от несгодите, против които е изправен. Тези страсти се прокрадват и в разказите, които засягат тематики като развода и депресията... В същото време откриваме и един язвителен взор към живота в Холивуд, работата на лекарите, перипетиите на брака. И тази хумористична нотка прави още по-силно усещане на читателите.
Разказите демонстрират Фицджералд в друга светлина и затвърждават позицията му на една от знаковите фигури в историята на американската литература. В книгата са включени и фотоси от персоналния списък на създателя.
Луксозното издание ще бъде оповестено като част от сбирката „ Клуб Класика “ на ИК „ Хермес “ с твърди корици и красиво оформление – чудесна облага за всеки обожател на литературата и съвършено допълнение към всяка фамилна библиотека!
Франсис Скот Фицджералд е американски публицист, творил през 20-те години на предишния век, които самият той дефинира като „ Ерата на джаза “. За него това са години на плевел всемирски живот, детайли от който включва в творбите си.
Сред най-известните му творби е „ Великият Гетсби “, обрисуващ света на привилегированото общество в Съединени американски щати през тези бурни времена. Освен романи, Фицджералд написа и доста публикации, новели и къси разкази. През 2018 година са оповестени осемнайсет негови описа – неиздадени, непознати или считани за окончателно изгубени, – обединени в сборника „ Бих починал за теб и други изгубени истории “. Почти век след публикуването на „ Великият Гетсби “, този нов алманах ни напомня какъв брой въздействащо е творчеството на емблематичния американски публицист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР