За пръв път лечение, което стимулира имунната система на човешкия

...
За пръв път лечение, което стимулира имунната система на човешкия
Коментари Харесай

Имунотерапевтични лекарства осъществиха пробив в лечението на рака на белия дроб

За пръв път лекуване, което подтиква имунната система на човешкия организъм, е довело до доста понижаване на смъртните случаи при хора, които неотдавна са били диагностицирани с най-разпространения тип рак на белия дроб, оповестяват Асошиейтед прес и Ройтерс.

При извършените проби лекарството Keytruda на немската фармакологична компания "Мерк ", приложено паралелно със общоприета химиотерапия лекуване е понижило с 51 на 100 риска от гибел при затруднение на рака. Данните са спрямо едногодишното лекуване единствено с химиотерапия на същия тип тумори. Получените резултати ще доведат до нови стандарти за оправянето с към този момент разпространилия се рак на белите дробове за към 70 хилядите пациенти, диагностицирани годишно в Съединени американски щати.

При друго проучване беше открито, че имунотерапевтичната композиция на "Бристол-Майърс-Скуиб " Opdivo и Yervoy е подействала по-добре в сравнение с химиотерапията при закъснение на половина на утежняването на пациенти с напреднал рак на белия дроб, даващ генетични недостатъци. Но изгодата е траела по-малко от два месеца и още е рано да се каже дали комбинацията в действителност усилва възможностите за оцеляване при болестта.

Keytruda, Yervoy и Opdivo са от класа на чекпойнт инхибиторите. Те отстраняват обвивката която имат някои ракови кафези,която им оказва помощ да се скрият от имунната система. Лекарствата се вливат интравенозно и костват към 12 500 $ месечно.

Лекарството Keytruda беше утвърдено предходната година, само че лекарите се колебаеха да го употребяват, защото то беше тествано в границите на лимитирано проучване, което не доказваше дали то удължава живота. Новите тествания на доктор Лина Ганди от Нюйоркския университет са открили тъкмо това при 616 пациенти при паралелно лекуване с химиотерапия и Keytruda.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР