За пръв път книжка с комикси, адаптирана по Дневника на

...
За пръв път книжка с комикси, адаптирана по Дневника на
Коментари Харесай

Превръщат "Дневника на Ане Франк" в комикс

За пръв път брошура с комикси, приспособена по Дневника на Ане Франк, ще се появи в към 50 страни в сходство с контракт с Фонда на Ане Франк в Базел, оповести френското издателство " Калман Леви ", представено от Дарик.

Дневникът на еврейката тийнейджърка с немски генезис, която потърсила леговище в Амстердам и умряла от тиф през февруари 1945 година в концентрационния лагер Берген-Белзен, бе оповестен през 1947 година

Автор на текста в книгата, която ще излезе на френски език на 4 октомври, е израелецът Ари Фолман, а комиксите са дело на сънародника му Давид Полонски, който е работил над анимационния филм " Валс с Башир ", отличен с премия " Сезар " за най-хубав задграничен филм през 2009 година

" Когато от Фонда на Ане Франк ни предложиха да създадем приспособена по дневника брошура с комикси, отговорът ни бе " Не ", увериха двамата създатели на неотдавнашна среща в Париж, проведена от " Калман Леви ". " Опасявам се обаче, че навлизаме в ера, в която няма да има оживели от Холокоста на планетата, няма да има нито жив очевидец, който да опише тази история ", разясни Фолман.

" Книжката не обгръща всичко, което е разказано в дневника. Ако си бяхме сложили такава цел, книжката трябваше да е с над 3500 страници. В нея обаче се загатва за редица писма, адресирани от Ане Франк до въображаемата й другарка Кити ", добави създателят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР