За пръв път бюджетът на Министерството на младежта и спорта

...
За пръв път бюджетът на Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Държавата ще отпусне 54 млн. лева за елитен спорт догодина

За пръв път бюджетът на Министерството на младежта и спорта (ММС) ще надвиши 80 млн. лв.. През 2020 година, която е олимпийска поради летните игри в Токио, парите за спорта за високи достижения (елитния спорт) ще са 53.9 млн. лв..

Преди ден Министерският съвет утвърди законопроекта за държавния бюджет за 2020 година и обновената средносрочна бюджетна прогноза за интервала 2020-2022 година

Бюджетът, с който ММС ще разполага, ще е 82.26 млн. лв.. Това е с към 2.5 млн. лв. повече по отношение на планувания за актуалната година бюджет.

Отново е показано нарастване на парите за всеобщия спорт. ММС планува да отдели 18 866,5 млн. лв. за политиките в региона на спорта за учещи и спорта в свободното време, което е с 1.332,9 милиона повече.

В обновената средносрочна бюджетна прогноза до 2022 година е заложено следващата година България да има 185 медала, извоювани от олимпийски и европейски игри, международни и европейски шампионати. За идващите две години посоченият брой е същият. Министърът на спорта Красен Кралев съобщи, че чака страната да има 55 квоти за игрите в Токио.

" Основните цели в региона на спорта са укрепването на здравето и физическата интензивност, практикуването на спорт от всички и развиване на спорта за високи достижения ", е записано още веднъж в тактиката.

Парите в графата за " настоящи прехвърляния, компенсации и помощи за семействата " се усилват до 10.160 млн. лв., а тези " за личен състав " стигнат 15.011 милиона, което е с близо 2 милиона повече от тази година.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2020 (7)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР