За пръв път бял свят видя проектът за изграждането на

...
За пръв път бял свят видя проектът за изграждането на
Коментари Харесай

Сагата с подпорната стена на Алепу: Конструкция с функция

За пръв път бял свят видя планът за построяването на подпорно оборудване на Шофьорския плаж при Алепу, което ще се трансформира в хотелски комплекс. Наричат го “вилно населено място ”. Пред медиите застанаха вложителите на плана, които решили да се включат, тъй като свлачището застрашавало техният комплекс в съседство.
Брегоукрепително противосвлачищно оборудване ще е интегрирано в бъдещия курортен комплекс, който пък ще се разполага терасовидно над плажа. Комплексът обаче е на втора, не на първа линия.

" Ние сме безусловно втора линия на плажа, тъй като пред нашия парцел има общински парцел. Имаме плаж, общински парцел и по-късно сме ние ", съобщи Радослав Котларов пред bTV

Дружеството е ГБС Турс. То е дъщерно на Главболгарстрой.

Надграждане на хубостта на природата и структура с функционалност

Така дефинираха Котларов - индивидът, който единствено преди година съобщи, че строителство няма да има и инж. Камен Славин, който показа плана.

“Стена, която контактува със свлачището и това взема решение казуса на самото свлачище. Кутийките са празни пространства, които имат функционалността да укрепят стената откъм гърба. Ако е единствено бетонна стена, няма да е ефикасна като цена. Щеше да е комплицирано и скъпо уплътнение. Логично е растера на бъдещата постройка да бъде удължен до фундаментите ", съобщи Славин.

Свлачището фрапантно оскъпило построяването, съобщи Котларов.

А другояче - право за градеж има от 2016 година Появили се проблеми, които застрашавали комплекса на ГБС Турс. По думите на представителите на сдружението свлачището застрашавало доста пречиствателната станция и можело да се стигне до екологична злополука. Само за една година то придобило рискови размери и това предиздвикало сдружението да се включи в плана.

В момента има възбрана за строителството, само че по думите на инж. Цветанска Павлова то се отнася за втори стадий от построяването.

" Заповедта е пред мен. Нямаме възбрана да построим първи стадий. Няма и логичност. Представете си да спрем ненапълно сега. Това би станало рисково ", отсече Павлова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР