За повечето потребители е много трудно да загърбят услугите на

...
За повечето потребители е много трудно да загърбят услугите на
Коментари Харесай

10 полезни алтернативи на най-популярните приложения на Google

За множеството консуматори е доста мъчно да загърбят услугите на Гугъл, тъй като те са се трансформирали във значима част от всекидневието им. Това е разбираемо, тъй като Гугъл предлага голям набор от потребни безвъзмездни приложения и услуги. За страдание обаче, защото компанията не желае да плащаме за тях, тя си набира парите като печели от нашите данни.

За благополучие от Business Insider са съставили лист, който предоставя  други възможности на продуктите на Гугъл, които не се интересуват от персоналния ни живот.

1. За сърфиране в мрежата заменете Гугъл Chrome с Mozilla Firefox

Когато сте онлайн, Firefox блокира рекламните тракери. Освен това, съгласно спецификациите, Mozilla браузърът употребява 30% по-малко памет от Chrome и предлага елементарен метод за пренасяне на букмарките, данните за автоматизирано попълване, паролите и желанията от Chrome към Firefox, предава Digital.bg

2. За търсене на информация в интернет използвайте DuckDuckGo

DuckDuckGo е известна като „ търсачката, която не ви наблюдава “. Не е загадка, че Гугъл употребява данните ни, с цел да ни показва целенасочени резултати от търсенето ни. Създателите на DuckDuckGo декларират изрично, че не събират данни за своите консуматори. Недостатъкът е, че без тези данни DuckDuckGo не може да персонализира резултатите ви от търсенето. Тоест всеки, който търси вести или информация, получава едни и същи резултати.

3. Вместо да получавате пощата си в Gmail, по-добре я пренасочете към FastMail

FastMail съществува към този момент повече от 15 години. Ако замените Gmail с FastMail, това ще значи че изкуственият разсъдък на Гугъл няма повече да чете имейлите ви, с цел да може да приключва изреченията ви вместо вас в имейлите, които вие пишете. FastMail предлага 30-дневен безвъзмезден хостинг и по-късно коства сред Щатски долар 3 и Щатски долар 9 на месец.

4. Quip може да бъде добра опция на Гугъл Docs

Услугата Quip, която сега е благосъстоятелност на Salesforce може да не е съсредоточена върху поверителността, само че има по-добри функционалности за съдействие от Гугъл Docs. За екип от пет души Quip коства Щатски долар 30 на месец и по Щатски долар 12 за всеки спомагателен човек. Друго приложение, което би трябвало да разгледате, е Notion. То също се концентрира върху съдействието.

5. Вместо Гугъл Sheets, пробвайте Airtable

Airtable е относително нова, комфортна за потребителя услуга. Освен елементарните остарели електронни таблици, можете да употребявате Airtable и като база данни, като поставяте фотоси и друга информация във всяка клетка. Airtable има безвъзмездна версия, само че множеството от потребните функционалности са платени.

6. За гледане и хостване на видеоклипове използвайте Vimeo вместо YouTube

Е, може и да не съумеете да намерите всичките си обичани клипове, само че Vimeo има разширени варианти за дискретност. Vimeo разрешава на създателите да пазят с ключова дума видеоклиповете си и да ги споделят единствено със своите почитатели, в случай че желаят. Vimeo е безвъзмездна услуга, на която множеството функционалности са платени.

7. За предпазване на файловете си използвайте Dropbox вместо Гугъл Drive

Гугъл Drive може да ви притегли с повече гратис пространство за предпазване (15 GB свободно място спрямо 2 GB на Dropbox), само че знаехте ли, че Dropbox е една от дребното компании, получили пет-звездната оценка на Electronic Frontier Foundation за отбрана на потребителската информация?

Освен безплатната версия на Dropbox, потребителите могат да заплащат по Щатски долар 8,25 на месец за 1 TB място за предпазване.

8. За навигация пробвайте OpenStreetMap вместо Гугъл Maps

OpenStreetMap е план с отворен код, стартиран през 2004 година и се поддържа от общественост от доброволци. OpenStreetMap няма мобилно приложение, само че може да бъде наличен от уеб браузъра.

9. Изберете Unsplash вместо Гугъл Images за зашеметяващи фотоси

Unsplash дава достъп до красиви фотоси, които са безвъзмездни и налични за персонална или комерсиална приложимост под лиценза Creative Commons Zero (CC0). Гугъл Images предлага филтър, който подсигурява, че фотосите които излизат попадат под този лиценз, само че това е конфигурация за разширено търсене, която би трябвало да бъде определена.

10. За да сте наясно с прогнозата за времето използвайте Dark Sky вместо Гугъл Weather

Dark Sky има еднократна цена от Щатски долар 3.99.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР