За повечето от нас извънредното положение и пандемията от коронавирус

...
За повечето от нас извънредното положение и пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Да си роден по време на испанския грип и да пребориш коронавируса

За множеството от нас изключителното състояние и пандемията от ковид е изцяло непозната обстановка, тъй като в никакъв случай до момента не сме се сблъсквали с нещо сходно през живота си. Но по-възрастните хора помнят редица войни, епидемии и времена на ограничения и ограничавания.

Един от най-ярките образци е 101-годишен италианец , чието име не се посочва, а единствено буквите - господин П. Неговата история стана известна в международните медии, откакто стана ясно, че е един от най-възрастните хора в света, преборили ковид .

Столетникът е роден в пика на пандемията от испански грип - през 1919 година Заразата взима живота на близо 500 милиона души и се популяризира бързо поради Първата международна война и придвижванията на войските.
 Снимка 474126

През живота си италианецът има опцията да види по какъв начин светът се трансформира радикално. Преживява апетит, болежка, международни рецесии, напредък. А последната борба, която печели, е против COVID-19 , написа FoxNews.
 Коронавирусът, Алма Клара Корсини и най-възрастната италианка, преборила COVID-19
Най-възрастната италианка, преборила ковид

Здрав дух в крепко тяло

Мъжът от Римини е късметлия да получи съответни медицински грижи от издишащата италианска здравна система. Преди седмица е изписан от болничното заведение и към този момент се възвръща вкъщи. А близо 14 хиляди души единствено в Италия нямаха неговия шанс .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР