За повечето купувачи, които си търсят жилище в южните райони

...
За повечето купувачи, които си търсят жилище в южните райони
Коментари Харесай

Най-важният фактор за покупка на имот

За множеството купувачи, които си търсят жилище в южните региони на Атина най-важният фактор е парцелът им да има аспект към морето, както и дистанцията до брега да е малко, сочи изследване на консултантската компания E-Real Estates. „ В редица южни квартали на гръцката столица цените на жилищата, издигнати в интервала 1980-2000 гг., са близки до тези на новото строителство. Малко обаче са предложенията на парцели, които се намират в тази част на града. Става дума за жилища с повърхност сред 90 и 110 кв.м “, споделя Фемис Бакас, ръководител на E-Real Estates.

Търсенето на къщи и жилища по южното крайбрежие на Атина – от врата Пирей до Суниона, е изключително високо, защото мястото е привлекателно както за локалното население, по този начин и за чужденците. Най-скъпи са жилищата във Вулиагмен, издигнати след 2011 година Цената на квадратен метър варира сред 8500 и 10 000 EUR. Аналогични парцели в Кавури могат да бъдат купени на цени сред 6000 и 7800 EUR.

В Глифад цената е сред 3200 и 4200 EUR/кв.м. Там обаче жилищният фонд е по-стар.Повечето здания са издигнати в интервала 1980-1990 гг.

„ Новопостроените жилища са в региона на зоната за голф. Цените са по-високи, само че парцелите разполагат с частен басейн на балконите, обща фитнес зала, а също по този начин и огромни дневни. Общата картина, която се следи измежду парцелите, издигнати след 2005 година, сподели че множеството здания са първокласно осъществяване със актуален дизайн “, добавя Бакас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР