За повечето хора в Близкия изток Касем Солеймани е герой,

...
За повечето хора в Близкия изток Касем Солеймани е герой,
Коментари Харесай

Юлия Ал-Хаким: Иран може да унищожи всяка база на САЩ в региона

За множеството хора в Близкия изток Касем Солеймани е воин, той е от основните стратези на освобождението на Сирия и на Ирак от терористичните групировки. При освобождението на Мосул той не беше зложелател на Съединени американски щати. Той беше бранител на християните в района. Той беше безспорна консенсусна фигура в Иран, втори по въздействие след аятолаха.

Проблемът на Съединени американски щати с персони като Солеймани породи от това, че в последните години Ирак се приближи прекалено много стопански до Иран и това отслаби въздействието на Съединени американски щати. Иран изигра огромна роля за запазването на власт на Башар Асад в Сирия. Това съобщи в студиото на ФАКТИ журналистът и интернационален анализатор Юлия Ал-Хаким по отношение на новата близкоизточна рецесия.

" Ядрената договорка на Обама с Иран беше резултат от висша дипломация, от най-големите му постижения в дипломацията. Тръмп също желае Иран да не се трансформира в нуклеарна мощ, само че упорства за едно уголемение на контракта, което не устройва Иран. Американците желаят надзор и върху ракетното въоръжаване, в това си искане Тръмп е подтикван напълно от Израел, най-застрашена в региона е Израел от тези ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР