За повечето хора това е първото нещо, което виждат, когато

...
За повечето хора това е първото нещо, което виждат, когато
Коментари Харесай

Д-р Бранимир Кирилов: Красивата усмивка е достъпна за всеки човек, взел навременното решение да се погрижи за себе си

За множеството хора това е първото нещо, което виждат, когато срещнат някого. Социалната акомодация, самочувствие и убеденост зависят от нея. Разговаряме с един от водещите дентални експерти в България, притежател на дентална клиника за тава какво съставлява естетичната стоматология и налична ли е за всеки, който желае да се снабди със звездна усмивка.

Все повече хора избират естетичната стоматология, с цел да подобрят външния си тип, значително водени от културата на звездите. Колко налична е съвършената усмивка за елементарния човек?

Красивата усмивка е налична за всеки човек, взел навременното решение да се погрижи за себе си. Големият въпрос тук е до какъв брой обичаме себе си? Имаме ли положително отношение към нас самите, когато неглижираме грижата за личното си здраве? Винаги съм казвал, че тялото ни е обещано, само че не е даденост. То изисква от нас грижи.

Стига да започнете грижата за зъбите си в точния момент, всяко едно лекуване или естетична промяна в бъдеще ще бъде оптимално щадяща и неинвазивна. Важно е още от детска възраст грижата за зъбите да бъде регулярна и всеки появил се проблем да бъде отстраняван в точния момент с минимална инвазия.

По-добрият вид е да вървим 2 пъти годишно на профилактични прегледи, в сравнение с 10 години да не вървим на ортодонт и да се сдобием с пародонтоза, голям брой кариеси и затруднения, които ще наложат вадене на зъби и слагане на импланти. Всичко в действителност стартира с това да се грижите добре за това, с което сте родени.

Можете ли да обясните разликата сред елементарната стоматология и естетичната стоматология?

Зъболекарите се грижат както за здравето на устата ви, по този начин и за увереността ви посредством нея. При днешните критерии и условия цялата стоматология е естетична, само че пациентът дефинира дали желае с изключение на здрави и функционални зъби, то те да бъдат и естетически поправени, или желае да резервира естествените си дадености. Пациентите, загрижени за това по какъв начин наподобяват зъбите им, са тези които записват час при изящен ортодонт, който е дипломиран в лекувания, които усъвършенстват външния тип на зъбите

Специалистите по естетична стоматология в практикуват най-съвременния способ за поправяне на усмивката в естетичната дентална медицина. Какво съставлява този метод?

В търсене на способи за основаване на идеална хармонична усмивка, козметичната стоматология доближи до по този начин наречения Smile design - новаторски стоматологичен метод, с който може да се опитва модел на новата усмивка, още преди да са направени действителните корекции. Прилагайки Smile Design, ние излязохме от рамките на това да се фокусираме единствено над зъбите. При правене на първичния план на усмивката се вземат поради доста и разнообразни фактори, като едни от тях са статичната и динамична хармония на лицето. Стремежът ни е да създадем усъвършенстване във всички аспекти. Тръгваме от лицето и стигаме до зъба.

Важна част от работата ни с пациента и от метода Smile Design са видеата, които снимаме в нашето фотостудио. Това е динамичната част от процеса, в който е значимо пациентът да приказва, следим по какъв начин изговаря думи и какво е придвижването на устните му, какъв брой необятно се усмихва. Статичната част са фотоснимките. Всичко това се базира на повсеместен метод, посредством който сътворяваме финалния план, където пациентът може да се види авансово с новата си усмивка. Анализираме освен техните лицеви очертания, само че и това кои са те като персони. Зъбите носят доста характерност и в случай че се вършат вярно, в действителност могат да прибавят темперамент. Става дума за съчетаването на доста фактори, които положителният изящен дентален експерт взема поради, с цел да получите най-красивия, натурален и съразмерен резултат.

Ваши клиенти са хора от бизнес средите, политиката, хора от шоубизнеса, публични лица. С какво ги печелите и по какъв начин създавате преданост в тях при тази конкуренция в сферата сега?

Винаги се стараем да надхвърлим упованията на нашите клиенти. Това е цел, която подтиква мен и екипа ми да се развиваме непрекъснато, да обновяваме знанията и уменията си и да сме в крайник с последните новости в региона и международни стандарти на работа. Обществото и хората се развиват, осведомителният поток е голям и хората през днешния ден са доста по-информирани от преди 20 години. За да си същински добър в дадена сфера, това да надграждаш себе си е условие на времето, в което живеем.

Какво е „ съвършената усмивка “ съгласно вас – тази, от която пациента е удовлетворен или тази, която е най-подходяща за неговите самостоятелни пропорции?

Никога не демонстрираме усмивката на пациента преди ние самите да бъдем удовлетворени от нея. За да сме задоволени от работата си, би трябвало да сме спазили всички стъпки от планирането на тази усмивка. Съобразяваме доста фактори като общата визия и пропорции в лицето и работим извънредно точно с помощта на системата Smile Design, с която имаме опция да правим голям брой математически калкулации на база златното сечение. Важно е най-после да предложиш най-подходящото за съответното лице решение.

Какъв резултат съгласно вас има усмивката върху целия външен тип?

Огромен. За множеството хора това е първото нещо, което виждат, когато срещнат някого. Социалната акомодация, самочувствие и убеденост зависят от нея. Тя управлява позицията на устните ви, по какъв начин наподобява изцяло устата ви, взе участие в дефинирането на челюстта и скулите ви, само че най-много може да бъде най-ярката част от лицето ви. Така че играе огромна роля. Да не приказваме, че е прозорец към това по какъв начин се грижите за тялото си, през който хората могат да видят това. Усмивката съставлява цялост по едно и също време от хубост и здраве.

БЕЗПЛАТНА ЕСТЕТИЧНА КОНСУЛТАЦИЯ , може да получи всеки записал час в седмицата на отворените порти в от 11-ти до 16-ти април.

Тел. за записване на час: 02/4738798

Местата са лимитирани. За повече информация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР