За повечето хора скачането на батут е просто далечен спомен

...
За повечето хора скачането на батут е просто далечен спомен
Коментари Харесай

Скок след скок

За множеството хора скачането на батут е просто отдалечен спомен от детството за нещо занимателно. Всъщност, в този момент може да върнем лентата обратно и да изживеем спомените си още веднъж - освен това, дружно с цялото семейство.

Оказва се, че скачането на батут може да бъде и доста забавен и ефикасен метод да спортуваме, тъй като за 10 минути изгаряме толкоз калории, колкото в случай че тичаме половин час. А за разлика от множеството спортове, тази подготовка оказва и по-малко напрежението върху долните крака и ставите.

Area 52 е първият батут парк в София, а съгласно основателите му - и в Източна Европа. Появява се след цели две години усилена подготовка. " Не беше по никакъв начин елементарно да се открие както подобаващото място, по този начин и верните сътрудници за сходен упорит план ", споделя създателят и ръководещ шеф на батут парка Джонатан Харгрийвс.

 Снимка 373614

Началото

През 2015 година Джонатан, дружно с най-големия си наследник Джордж, е на посетители у другари в Блекпул, Англия. Докато си приказват за какви ли не неща, подхващат и тематиката за места за занимания за деца. Стигат до съществуването на така наречен батут паркове.

Заинтригуван, Джонатан взема решение да разбере какво на процедура съставлява сходен парк. Естествено, отива дружно с Джордж.

 Снимка 373607

" Искрено се изненадах, че можех да върша толкоз доста неща, че можех да ги върша дружно със сина си и че се забавлявах тъкмо толкоз, колкото и той. "

Изживяването, заниманията и тъкмо тези първи усещания (не без помощта на сина му) се оказват и искрата, която подпалва пожара на Джонатан - да направи сходен батут парк и в София.

Мястото

По света батут парковете, нормално, са в големи индустриални халета в покрайнините на обитаемоте места. Дизайнът им е по-семпъл, даже базов и недодялан. Не е огромно и разнообразието от уреди, които човек да употребява. А концепцията на Джонатан е напълно друга.

" Исках да основа парк, в който да има " уау фактор ", и мисля, че се получи доста добре.

 Снимка 373609

Затова и батут парк Area 52 разполага с разнородни уреди, които, с изключение на за чиста доза развлечение, дават отговор и на интернационалните стандарти за професионални спортни уреди. Затова и най-обикновеното самостоятелно скачане тук е най-малкото нещо, което човек може да прави.

Скок след скок

В Area 52 човек не просто скача на батут, а може да прави галактически забивки на баскетболни кошове, да води гладиаторска борба с другар, да бяга по стена, да скача в голяма въздушна възглавница, да балансира по опънато въже, да изпитва ловкостта си с маймунските блокчета и да се изкачва по преносими греди.

 Снимка 373610

" Личният ми любимец са Beat Nights празненствата - понижени светлини, усилена музика и мега развлечение за два часа на единствения подскачащ дансинг в България ", споделя Джонатан.

Преди да тръгнем

Не се изисква нещо особено, с цел да отидем да си поскачаме на батут - значимото е облеклата да ни разрешават да се движим свободно. Единственото " бойно снаряжение " са специфичните чорапи (закупуват се еднократно и на място), които си носим при всяко посещаване. Такъв е наложителният правилник, наложително е и да употребяваме точно тях (а не просто някакви чорапи) - от съображения за сигурност.

 Снимка 373612

За страдание, батут паркът не разполага със съблекални и душове. Последните са изключително наложителни, изключително след интензивна AirFit подготовка.

Един въздушен фитнес, апелирам

Точно това (въздушен фитнес) съставлява AirFit - подготовка, за която възрастта и равнището на физическата ни подготовка не са от голяма важност. Още на първото посещаване ние научихме редица сложни и комплицирани извършения, които подложиха възприятието ни за баланс и съгласуваност на тестване.

 Снимка 373606

" Тренировката по AirFit протича като микс от йога, акробатика и кросфит извършения ", изяснява Кристиян Вълев - инструктор и основател на AirFit. " А високо-интензивният й темперамент подкрепя виталния тонус, кръвообращението и изгарянето на мазнини. "

С AirFit бързо и ефикасно ще усвоим упражненията на батут и ще поддържаме отлична форма. За тренировките е нужно само предпочитание.

Искам нещо по-екстремно

Точно отговор на сходни запитвания и стремежи е и Area 52 Academy - академия за трикове, премятания и салта, основана взаимно с паркур организацията FreeRun. Заедно с техните хора е създаден и неповторимият клас за въздушен фитнес AirFit.

" Area 52 Academy е една по-екстремна подготовка, която се разграничава от другите спортове с това, че няма правила, граници или образец, по които се извършват триковете ", разкрива Златко Ганчев от FreeRun. " Всеки самичък открива своя жанр и метод на напредване. Ние просто предаваме нашия опит и се забавляваме. "

 Снимка 373613

Всяка Area 52 Academy подготовка стартира със загрявка. От лека, тя минава в по-динамична, като трениращите се учат на съществени прекосявания и превъзмогвания на трудности, както и по какъв начин да най-безопасно да се приземяват.

Подходяща е за всички, които желаят да усвоят главните придвижвания, превъртания, трикове и салта. И, естествено, е супер занимателна.

 Снимка 373616

Цените за час отскачане варират по отношение на деня от седмицата и часовата зона. Започват от 12 лева и стигат до 30 лева за фамилни пакети. AirFit тренировката е с цена 7 лева с дълготрайност 45 мин. Приемат се и карти MultiSport.

Тренировката Area 52 Academy коства 15 лева и продължава един час. За нея не важат карти MultiSport.

Area 52 е в Sofia Ring Mall.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР