За повечето хора на 21-и век сексът протича по еднообразен

...
За повечето хора на 21-и век сексът протича по еднообразен
Коментари Харесай

Вижте 4-те нива на секса

За множеството хора на 21-и век сексът протича по монотонен модел. Целувки-милувки за начало, орална обич, който си пада по нея, и най-после, несъмнено, самият акт. Повтаряме този модел и не вършим нищо, с цел да разчупим това факсимиле. В същото време постоянно се чуват недоволства на неудовлетворени дами или разкази за ненаситни мъже, които “скачат от един цвят на друг”, без да съумяват да задоволят нагона си. Защо се получава по този начин и какъв може да бъде сексът, ни подсказва античното и прикрито за западния потребител знание на източната философия.
Темата за сексуалността е обременена с доста рецензия, страхове и страсти, насъбрани от епохи, не без присъединяване на църковните канони. Нито един аспект от секса към този момент не е импровизиран и явен. Малко родители разискват с децата си тази тематика, тъй като са научени да се срамят от нея. Изпълнени сме с комплекси, боязън и напрежение, когато би трябвало да се изявим полово. Почти всеки е чувал, че сексуалността е взаимен танц на мъжките и женските сили. Тя е доста повече от физически акт. Това е преживяване на всички равнища и аспекти на нашето битие.

Четирите равнища на половия опит
Първото равнище е физическото. Тялото единствено по себе си е почтено. То познава половото предпочитание и нагонът участва непринудено в него. Физическата ни обвивка търси угаждане на това предпочитание, а съзнанието ни дефинира по какъв начин тези стремежи да се проявят и изразят. Това, което тялото ни има, са стремежи и желания, в което няма нищо неприятно. Сексът може да е източник на доста наслада, игри и наслаждение. Тялото единствено по себе си не избира метода за изложение на половата ни сила. Съзнанието ни е отговорно за нейното ръководство. И тук влизаме в идващите равнища.
Вторият аспект на половия танц е прочувственото равнище. Сексуалният съюз е надълбоко прочувствен акт. Ако игнорирате този аспект и не присъствате изцяло в действието, единствено се ограничавате и напряко блокирате. Когато тялото се съпротивлява на интимността, това е знак, че съществува прочувствен блокаж. При откриването на такива физически блокажи е значимо да се работи с тях на равнището, на което са зародили, т.е. на прочувствено равнище.
Ако се пробвате да се избавите от физическите признаци, без да вземате поради скритата зад тях прочувствена динамичност, вие не почитате себе си и своето тяло. Това може да е заради проблем сред вас и колегата или да е прочувствена рана, пренесена от предишното. Каквото и да е то, би трябвало да бъде несъмнено и отстранено деликатно с обич, с цел да може половата сила да протича свободно.
За да се запълни тази празнина, идва на помощ сърдечният аспект - възприятията.
Когато включите възприятията, центърът на ръководството се разполага в сърцето. Ако възлагате на сърцето отговорността за вашата полова сила, тя ще откри най-радостния метод за преживяване. В противоположен случай, в случай че позволите на мислите си (разсъдъка) или страстите да ръководят протичането на сексуалността, ще видите, че това ще докара до блокиране на силите ви и няма да се почувствате изцяло задоволени и отпуснати след секс, а ще желаете още.
Чувствата са от региона на интуицията и вътрешното познание. Чувстващата ви страна приказва с спокоен шепот, изпълнен с мъдрост и съчувствие. Когато сърцата на половите сътрудници са отворени едно за друго, сред тях съществува доверие, обич и взаимно схващане. Тогава естествено се доближава до божествения аспект на секса, единението на душите ви ще бъде цялостно и преживяванията разтърсващи.

Енергията на любовта
При духовните и религиозни хора постоянно се среща неуважение и незадоволително почитание към тялото и неговите естествени потребности. В реалност това е тъпо, тъй като от позиция на същинските духовни учители пътешествието в материята се счита за най-свещеното, в което може да се впусне душата.
Сексуалността в нейния същински смисъл е танц в материята, посредством който в това време се възвисявате над нея. При уравновесено полово преживяване излизате отвън рамките на материалната действителност, без да я пренебрегвате и потискате. Истинската половост обгръща всички равнища на вашето създание. Сексуалност¬ та е мост сред материята и духа.
Когато двама обичащи се индивиди се намират във физическа непосредственост, всичките им кафези стартират да вибрират по-бързо, стартират леко да танцуват. Открехват се вратите към енергийна действителност с малко по-висока осцилация и по-светли усеща. След половото единство, в което са взели участие тялото, душата и мозъкът, се чувствате радостни и умиротворени в едно и също време. Това е спокоен възторг. Пропуснали сте през себе си божествената сила на Любовта, която толкоз доста желае да минава през вас и която изпитва велико почитание към половата ви природа.

Какво да създадем?
Когато усетите мощно предпочитание за секс, не се хвърляйте да го удовлетворите със инцидентен мъж, това няма да ви засити. Спомнете си за Саманта от “Сексът и градът”, колкото и мъже да прегазваше по пътя си, желанието й в никакъв случай не я оставяше на мира. Ако не сте обвързана и нямате предпочитание да го вършиме, намерете си ухажор, към който да имате прочувствено отношение, това ще усили преживяванията ви.
Като почувствате топлината на сексуалност¬ та, не му се мятайте на врата, а концентрирайте вниманието си върху региона на таза и наблюдавайте притихнало какво се случва там. Това е вашата животворна сила, която, в случай че съумеете да осъзнаете и почувствате, по време на секс ще се подмладите, можете да оправите проблематичната си кожа, да преодолеете меланхолия и даже да се освободите от непрекъснатото нервно напрежение. Но това няма да се получи, в случай че просто “потъркате епидермиси” с някой чужд в анонимна “десетминутка”, а и не забравяйте, че такива еднократни използва могат да оставят злощастна бактерия в “свещената ви пещера”.
Ако изгаряте от предпочитание и няма никого разполагаем в близост, имайте самообладание и се отдайте на наблюдаване на тази свещена сила, която скоро ще се разлее по цялото ви тяло и ще ви накара да вибрирате на по-високо равнище. Ако си позволите този разкош, има по-голяма възможност да привлечете сътрудник, към който да изпитате страст, която може да прерасне и в усеща и тогава идват многократните оргазми и екстаза, за който написа в тантрическите книги и Кама сутра. Веднъж изживеете ли подобен оргазъм, нищо друго не може да се съпостави с него.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР