За повечето хора месото е съществена част от диетата им.

...
За повечето хора месото е съществена част от диетата им.
Коментари Харесай

В кое месо има най-много бактерии

За множеството хора месото е основна част от диетата им. Оказва се, че най-предпочитано е пилешкото и свинското месо, само че огромна част от потребителите имат желания към говеждо и агнешко месо.
Всеизвестен факт е, че в месото живеят разнообразни паразити. Всички те са извънредно рискови за хората и могат да причинят съществени здравословни проблеми в дълготраен проект. Но ето в кое месо се съдържат най-вече паразити.
Хелминти в пилешкото месо
Пилешкото месо е по-крехко и с просто око се вижда, че по неговата повърхнина има голям брой туберкули. За съществуване на паразити в него подсказват уплътненията в месните тъкани.
Хелминтите включват представители на лентови и кръгли червеи, цестоди, метили, трематоди и нематоди. Често те могат да се видят в засегнатите тъкани на пилешкото месо с невъоръжено око.
Достатъчно е единствено една птица във фермата да има паразити и всички останали ще се заразят. В резултат от това паразитите засягат освен тъканите на птиците, само че и техните яйца.
 Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко Вкусни и сочни пържени кюфтета с кисело мляко
Кой не обича пържени кюфтета? Що се отнася до днешната рецепта, подсигуряваме ви, че ще си оближете пръстите! Необходими артикули: кайм...
Заразяването на човек с хелминти става посредством консумация на инфектирани яйца и месо, претърпели незадоволителна топлинна обработка. Основните признаци на острата хелминтоза са чревни разстройства. Пациентът развива функционални нарушавания под формата на диария или нескончаем запек.

Говежда тения
Заразяването с този паразит става посредством ястие на говеждо месо или месо от други тревопасни животни, което не е било подложено на топлинна обработка задоволително дълго.
В мускулните тъкани на говедата се развива ларва на цистицерк или тения, която става рискова за индивида приблизително след 4-5 месеца. В този случай самото животно по предписание не страда от развиването на паразити в тялото си. Крайният гостоприемник на говеждата тения постоянно е човек. В червата му този паразит доближава даже до 10 метра дължина. Болестта, която този паразит предизвика, се назовава тениаринхоза и може да няма никакви признаци на болежка. Ето за какво диагнозата постоянно е сложна.
 Изключете тези храни от менюто си, в случай че не желаете да се разболеете съществено! Изключете тези храни от менюто си, в случай че не желаете да се разболеете съществено!
Не се опитваме да ви изплашим. Трябва постоянно да сте добре осведомени и предпазени. Нужно е да сте наясно с евентуалните опасности, с цел да...
Паразити в свинско месо
Свинското месо е една от най-консумираните храни в света. Същевременно в него се съдържат най-вече паразити, заради което това месо принадлежи към групата на най-опасните хранителни артикули.
Червеите, които се срещат при свинете, са показани от няколко разнообразни типа и всички те могат да причинят комплицирани болести при хората. Свинската тения, също като говеждата тения, навлиза в човешкото тяло под формата на ларви, след потреблението на месо, което е било подложена на термична обработка за по-кратък интервал от нужното.
В червата на гостоприемника се развива като зрял субект, който може да доближи до 3-4 метра дължина. По време на живота на червея от тялото му се откъсват сегменти, които съдържат зрели яйца и те попадат във външната среда. Болестта, която предизвика свински тения, се назовава тениаза и се демонстрира с тежки признаци. Появяват се хранителни алергични реакции, които не са следени преди, непрекъснато неприятно храносмилане и повръщане. Но заболяването към момента не е съдбовна и може да бъде сполучливо лекувана.
Лекарите предизвестяват, че с цел да се избегне допустима зараза, месото би трябвало да се подлага на продължителна кулинарна обработка, изключително свинското месо.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР