За повечето хора късметът е нещо внезапно и неочаквано, което

...
За повечето хора късметът е нещо внезапно и неочаквано, което
Коментари Харесай

5 странни съвпадения, които звучат като сценарии на филм

За множеството хора шансът е нещо ненадейно и ненадейно, което не се поддава на пояснение.

Има хора, които са родени с шанс. Или просто останалите си мислят по този начин. Но те съумяват да запазят позитивна и оптимистична настройка, без значение от събитията. Ето 5 странни съвпадения, които звучат като сюжети на филм:

1. Каръкът късметлия

Франо Селак е евентуално най-известният карък , само че с огромен шанс. Всичко почнало през 1962, когато той оживял, откакто трен дерайлирал и починали 17 пасажери, а той оживял. Това  било шанс. Но година по-късно, до момента в който пътувал със аероплан, вратите се отворили, а Сeлaк бил засмукан от декомпресията отвън самолета. Загинали 19 пасажери, само че Франо паднал върху сено и останал незасегнат. Следват още най-малко четири сходни случая, а по подигравка на „ шанса си “ през 2003 спечелил 1 млн.долара от хърватската лотария.

2. Куршумът за Хенри

През 80-те години на XIX век Хенри Зигланд напуснал обичаната си, която не съумяла да понесе раздялата и се самоубила. Сестрата на момичето решила да отмъсти и простреляла Зигланд, след което поставила завършек на живота си. По подигравка на ориста, патронът за Хенри направил драскотина на лицето му и се забил в дървото зад него.

След няколко години Хенри решил да отсече дървото. За облекчение обаче решил да употребява необикновен способ за сечене, а точно няколко пръчки динамит. В резултат на взривната вълна патронът отхвръкнал и поразил смъртоносно Хенри Зигланд. Явно му е било писано да почине от патрон.-->

3. Електроупорният човек

Казват, че шансът да ви удари гръмотевица е 1 на 80 000. Е, очевидно Рой Съливан е голямо изключение, защото той е бил изумен от мълнии цели седем пъти. Макар и да не губи живота си, мълниите съумяват да подпалят косата и веждите му, изкълчват глезените му и получава разнообразни изгаряния. А поради тази „ заложба “ Съливан влиза в върховете на Гинес.

4. Таксито-убиец

През 70-те години на предишния век, до момента в който 17-годишният Ерскин Лорънс си карал скутера го блъска такси. Този драматичен случай надали щеше да се разграничава от хиляди други, в случай че братът на Ерскин не бил блъснат от същото такси година преди този момент. Двата случая стават на една и съща улица, като и двата пъти таксито е карано от същия водач и превозвало един и същи пасажер. Двамата братя умират на една и съща възраст.
 шанс Thinkstockphotos
5. Бебето от прозореца

Какъв е шанса да ти падне бебе от небето? Съдейки по историята на Джоузеф Фиглок, това е изцяло допустимо. Американецът се разхождал по улиците на Детройт, когато върху него от небесата връхлетяло бебе.То паднало от много висок прозорец, а за благополучие той е бил на точното място. Но съвпаденията не свършват дотук. Година по-късно бебето още веднъж пада през прозореца, а Джоузеф още веднъж напълно инцидентно съумява да го избави.
 шанс Thinkstockphotos
Вижте още за шанса и късметлиите:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР