За повечето хора думите Швейцарски спорт и Ементал може да

...
За повечето хора думите Швейцарски спорт и Ементал може да
Коментари Харесай

Добре дошли в опасния швейцарски голф-бейзбол хибрид, за който никога не сте чували

За множеството хора думите " Швейцарски спорт " и " Ементал " може да провокират мисли за Роджър Федерер, който яде сирене.

И въпреки всичко за тези, които са осведомени с обширната провинция и аграрни земи в централната част на Швейцария, откъдето произлиза сиренето, има обичайната игра, синоним на региона от епохи.

Изпращайки снаряди, летящи във въздуха с 200 благи в час, всички се издигат – и по-късно се свеждат – за Hornussen.

Риск и награда

Описван като хибрид на бейзбол и голф, Hornussen вижда два тима от 18 души, които се редуват да удрят и хвърлят „ Nouss “ или „ Hornuss “, шайба, кръстена на стършелите поради бръмчащия си тон, до момента в който свири във въздуха. “

Въоръжени с 3-метрова (9,84 фута) карбонова пръчка, наречена „ Träf “, удрящите се качват на повдигната рампа за вата пред игралното поле – „ Ries “ – дълга към 300 метра (980 фута) и 10 метра ( 32 фута) необятен. Тяхната задача е да ударят шайбата от наклонената платформа, известна като „ Бок “, доколкото могат надолу по терена.

Точкуването стартира, в случай че доближат 100-метровата линия, като се дава спомагателна точка за всеки 10 метра след маркера. Най-важното обаче е, че точките се записват единствено в случай че Nouss се приземи, като полевите играчи са ситуирани на шпации, пробвайки се да блокират приземяването на шайбата с бухалки или „ Schindels “.

Нападател приготвя удара си като полеви играчи изчакайте Nouss. Нападател приготвя удара си, до момента в който полеви играчи чакат Nouss. CNN

Форматът на спорта провокира съпоставения с голфа, като някои даже допускат, че е предходник на модерното олицетворение на спорта.

„ Приликата е, че като топка удряш шайба и я удряш надалеч, само че тук искаш да направиш няколко голове, а не дупки “, сподели Михаел Кумер, член на тима, спечелил националното състезание Hochstetten Hornussen.

„ Хората от други страни назовават ​​Хорнусен „ Фермерският голф “, тъй че мисля, че има някои прилики. “

И въпреки всичко, до момента в който в голфа единствено сгрешен удар е евентуално да съставлява заплаха за другите, в Hornussen излагането на заплаха е основна част от играта. С шайби от пресована пластмаса, които профучават към вас със скорост, сходна на кола от F1, прекъсването им е достижение, колкото подло, толкоз и комплицирано. Въпреки че играчите постоянно носят каски и защитно съоръжение, някои излизат на терена без такава отбрана.

„ Наистина е рисково, в случай че не видите Nouss или в случай че някой удари бухалката и два метра преди лицето Nouss промени посоката си “, изясни Kummer.

„ Ако попадне в очите или към главата, това е в действителност рисково. “

Полеви състезател наблюдава полета на Nouss. Полеви състезател наблюдава полета на Nouss. CNN Жив голф

„ Лионел Меси от Хорнусен “

Възникнал в средата на 17-ти век в долината Ементал и като се изключи късите нападения в прилежаща Германия, Hornussen в никакъв случай не е напускал Швейцария, като няколко тима съществуват отвън западния централен кантон Берн.

Нуждата от големи открити тревни площи за спортни игри е част от повода спортът да е стеснен до селския регион на Ементал, изяснява Кумер, добавяйки, че начинанията в Германия в последна сметка се провалят, когато тимовете не могат да намерят задоволително играчи.

И въпреки всичко за Кумер точно тази вкорененост в Швейцария прави Hornussen – наред с йодъл и швинген, форма на битка – дирек на спортната просвета на нацията.

„ С йодъл и швинген това е един от трите културни спорта в Швейцария и ние го харесваме “, сподели той.

Играч на Hochstennen е картина на централизация до момента в който се готви да замахне. class= Играч на Hochstennen е картина на централизация, до момента в който се приготвя да замахне. CNN Жив голф

Около 260 тима са дейни в пирамидата от няколко лиги в Швейцария, като най-хубавите тимове се борят за Шампионата на Швейцария.

И като спечелили в последните пет трофеи, Hochstetten на Kummer са значително Байерн Мюнхен в света на Hornussen.

Тъй като Хохщетен може да се похвали с редица високи, мощни играчи, на пръв взор наподобява, че физическите качества са извънредно авторитетни в представянето на тима. И въпреки всичко Кумер упорства, че размерът има значение единствено до известна степен.

„ Имаме някои огромни момчета, само че имаме и дребни момчета и това е едно от хубавите неща в този спорт “, сподели той.

„ Малките момчета също могат да създадат добра игра на полето и могат да ударят Nouss толкоз дълго, колкото и огромните момчета. “

Вземете съотборника на Кумер Саймън Ърни; въпреки и относително дребен на растеж спрямо някои от връстниците си, Ърни беше най-хубавият голмайстор на лигата по време на последната акция за продобиване на купата на неговия тим.

„ Той е Лионел Меси от Hornussen и също така е малко момче “, сподели Kummer. „ Той е един от най-малките в нашия тим. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР