За повечето държави в Европа Brexit е сериозен икономически проблем.

...
За повечето държави в Европа Brexit е сериозен икономически проблем.
Коментари Харесай

Brexit може да подобри търговските връзки между Тайланд и Великобритания

За множеството страни в Европа Brexit е сериозен стопански проблем. Един от водачите в Югоизточна Азия - Тайланд обаче вижда в него нова опция за облага в търговията с Англия, написа Bloomberg.

Напускането на Европейски Съюз може да отстрани рестриктивните мерки за импорт, наложени от блока, до момента в който бъдещо съглашение за свободна търговия ще разреши на Обединеното кралство да усили доставките за втората по величина стопанска система в Югоизточна Азия.

Това счита генералният шеф на комерсиалната политика и тактика в тайландското министерство на търговията Пимчанок Вонкорпон.

" Двете страни ще завоюват, защото нашите смеси от артикули са взаимно допълващи се ", отбелязва Пимчанок. Тайланд желае да се споразумее за договорка за свободна търговия след Brexit, показва тя пред Bloomberg.

Тайланд, която е измежду най-зависимите от износа стопански системи в Югоизточна Азия, се стреми да разшири комерсиалните връзки, с цел да подкрепи поддържането на актуалното ускорение на икономическия напредък.

Азиатската страна може да усили продажбите на артикули като пилешко в Обединеното кралство, до момента в който по-големи количества алкохолни питиета като шотландско уиски могат да бъдат внасяни в Тайланд. Лондон пък ще има по-големи благоприятни условия да влага в услуги като застраховането, сподели Пимчанок.

Англия е третият по величина европейски търговски сътрудник на Тайланд, привличайки 18% от общия тайландски експорт към Европейски Съюз през първите 5 месеца на годината, демонстрират митническите данни.

Износът на артикули и услуги образува към 70% от тайландския БВП, съгласно Световната банка. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР