За повече помощ за Украйна чрез НАТО и ЕС е

...
За повече помощ за Украйна чрез НАТО и ЕС е
Коментари Харесай

Министър Драгомир Заков поиска повече помощ за Украйна чрез НАТО

За повече помощ за Украйна посредством НАТО и Европейски Съюз е призовал министърът на защитата Драгомир Заков на онлайн среща на министрите от страните от Източния фланг на НАТО от формата " Букурещ 9 ", съобщи БНР.

Министър Заков е обяснил, че единствено единение и взаимност в границите на НАТО и Европейски Съюз са подобаващият " отговор на опитите на Русия да дестабилизира Европа и да преформулира учредения на правила интернационален ред ".

Той е призовал да се употребяват мощните страни на всяка страна-членка за даване на поддръжката, от която Украйна се нуждае, е споделил Заков, представен от Министерството на защитата.

На срещата той е подчертал като предпочитано и съдействието сред НАТО и Европейски Съюз. На срещата е участвал помощник-генералният секретар на НАТО по отбранителна политика и обмисляне Патрик Търнър, министърът на защитата на Англия Бен Уолъс и помощник-секретарят по защита на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност Селест Уолъндър.

Форумът се организира преди среща на министрите на защита на страните-членки на НАТО на 15-16 юни и на срещата на върха в Мадрид в края на юни.

Министрите на защитата от са приели и обща позиция по съветската експанзия в Украйна и предстоящите дейности на НАТО и Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР