За потребителите на мобилни комуникации е особено важно да се

...
За потребителите на мобилни комуникации е особено важно да се
Коментари Харесай

Как уязвимост в LTE мрежите позволява подслушване на телефонни разговори

За потребителите на мобилни връзки е изключително значимо да се резервира конфиденциалността, която се обезпечава от криптирани диалози в LTE (4G) мрежите. Експертите по сигурността от Германския институт Хорст Херц (HGI) към Рурския университет обаче са открили минус в системата за криптиране, което в някои случаи разрешава подслушване.

Уязвимостта беше разкрита в системи, употребяващи стандарта Voice over LTE, който осъществя предаването на мобилни телефонни диалози в LTE мрежи, които не се правят посредством специфични услуги за гласови известия. Когато двама консуматори приказват, се генерира ключ за криптиране на диалога. Експертите от HGI обаче са открили, че същият ключ може да се употребява наново в други диалози.

За да получи еднакъв ключ, подобаващ за дешифриране на диалога, нападателят би трябвало да се обади незабавно след привършване на първото повикване. В този случай и единствено когато употребяват същите кули за мобилна връзка, нарушителите ще могат да получат същия ключ като в предходното позвъняване. Също по този начин, с цел да декриптира диалог, нападателят би трябвало да включи потребителя в диалога, защото продължителността на дешифрирания диалог ще зависи директно от времето на диалога с нарушителя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР