За потребителите, инсталирали пачовете за Spectre Variant 2, защитата Retpoline

...
За потребителите, инсталирали пачовете за Spectre Variant 2, защитата Retpoline
Коментари Харесай

В ОС Windows 10 функцията Retpoline Spectre вече е включена по подразбиран

За потребителите, конфигурирали пачовете за Spectre Variant 2, отбраната Retpoline е включена по дифолт.

За потребителите на операционната система Windows 10 версия 1809, конфигурирали обновяванията против уязвимостта Spectre Variant 2 ( CVE-2017-5715 ) за повишение на продуктивността, компанията Microsoft включи опцията за задействане на технологията Retpoline по дифолт.

Когато софтуерният колос показа първите пачове за уязвимостите от класа Spectre, те провокираха осезателно закъснение на работата при по-старите компютри. В търсене на по-добро решение, Microsoft стартира да употребява в идващите компилации на операционната система за тестерите, новата технология на Гугъл с име Retpoline, която взема решение казуса с тази накърнимост, само че нищожно забавя компютърните системи.

През месец март тази година Microsoft добави Retpoline във версия 1809 на Оценка за съвместимост Windows 10, като по дифолт тази функционалност не бе включена, само че потребителите можеха да я задействат ръчно. Тази седмица корпорацията разгласи, че за потребителите, конфигурирали пачовете за Spectre Variant 2, технологията Retpoline е задействана по дифолт, само че в случай че са спазени следните условия:
Обновяванията за Spectre Variant 2 са конфигурирани по дифолт за Client SKUОбновяванията Spectre Variant 2 са конфигурирани по дифолт на Server SKUИнсталирани са обновяванията, добавящи съответните промени в микрокода и фърмуерите
При потреблението на технологията Retpoline, потребителите с по-стари компютри с конфигурирани пачове за Spectre Variant 2 няма да имат проблеми с продуктивността.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР