За постигане на мир и стабилност, които да носят полза

За постигане на мир и стабилност, които да носят полза ...

За постигане на мир и стабилност, които да носят полза на всички народи се обяви премиерът Борисов в Киев.За постигане на мир и стабилност, които да носят полза на всички народи се обяви премиерът Борисов в Киев, където е по покана на президента Петро Порошенко.
Украинският президент благодари за позицията на България в подкрепа на териториалната цялост на станата, както и за отношението на правителството ни по теми като визовите облекчения  и икономическите връзки са страните от Евросъюза. Порошенко посочи, че разчита на България и на българското председателство, така както е поставило въпроса за Западните Бавлкани, да разглежда инициативата на Евросъюза за Източното партньорство.

Винаги сме били за мир, защото това е най-святото нещо, заяви Бойко Борисов. "Вълшебната дума е мир. Трябва да направим всичко възможно да спасим мира, защото виждате колко е близко всичко до нас, колко е крехко".Борисов посочи, че изходът от кризата в Украйна е спазването на Минските споразумения от всички страни и изрази очакване, че чрез преговори това може да бъде постигнато.Борисов потвърди, че разглежда изграждането на инфраструктура като възможност за постигане на стабилност,  икономически растеж и подобряване на доходите.Украйна заема важно място сред външнополитическите приоритети на България. С вашата страна ни свързват приятелски отношения, стъпили на историческата култура, езиковата и региона близост между нашите народи, посочи Бойко Борисов. 

Източник: bnr.bg