За постигане на мир и стабилност, които да носят полза

...
За постигане на мир и стабилност, които да носят полза
Коментари Харесай

Бойко Борисов гостува на Петро Порошенко в Киев

За реализиране на мир и непоклатимост, които да носят изгода и богатства на всички нации се разгласи министър-председателят Бойко Борисов в Киев, където е на посещаване по покана на президента Петро Порошенко, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ Винаги сме били за мир, тъй като това е най-святото нещо. Това е вълшебната дума и по тази причина поставяме толкоз старания. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да спасим мира “, акцентира българският министър-председател. Той уточни, че изходът от рецесията в Украйна е в спазването на Минските контракти от всички страни и изрази очакване, че посредством договаряния това може да бъде реализирано. Борисов удостовери, че преглежда построяването на инфраструктура като опция за реализиране на непоклатимост, стопански напредък и възстановяване на приходите и живота на хората.

В този интервал станаха доста промени, България се утвърди като член на НАТО и Европейски Съюз, само че връзките сред нашите нации са постоянни, тъй като доста интервали в историята и персони, оказали въздействие върху развиването на двете страни, не престават да ни свързват, сподели министър председателят Борисов.

Борисов се застъпи за безпрепятственото проучване на български език, просвета и история от членовете на българската общественост и уточни, че посредством своята администрация и институции страната ще продължи да спомага за това. Той приветства подписаната в края на м. април Декларация за гарантиране на лицата, принадлежащи към българското национално малцинство, живеещи на територията на Украйна, на правото да учат майчин език и да учат на майчин език и я оцени като удостоверение на желанията на украинската страна да подсигурява проучването на български език в държавните общообразователни образователни заведения.

Президентът Петро Порошенко благодари за позицията на България в поддръжка на териториалната целокупност на страната, както и за отношението на държавното управление ни по тематики като визовите облекчения и икономическите връзки със страните от Европейски Съюз. Той уточни, че разчита на България и на Българското председателство по този начин, както е сложило въпроса за Западните Балкани, да преглежда и самодейността на Европейски Съюз за Източното партньорство. За нас свързаността и изключително построяването на Коридор №4 е от извънредно значение, уточни Порошенко по време на диалозите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР